@up Obawiam się że link który podałeś nie działa.
Printable View
@up Obawiam się że link który podałeś nie działa.
Mi działa. A zresztą wystarczy w wyszukiwarce wpisać słowo "pilot".
Generalnie chodzi o to, że piloty mają słabą elektronikę i wystarczy, że coś delikatnie nie łączy i już zamek nie działa. Często dioda na pilocie świeci a i tak nic to nie daje.
Najlepiej tak jak pisałem znaleźć dobrego elektronika, który wszystko sprawdzi i ewentualnie przelutuje. Jeżeli to nie pomoże to trzeba kupić inny pilot, ze sprawną elektroniką i przełożyć pastylkę immo i chyba jakiś transponder i potem za pomocą programu diagnostycznego dodać nowy pilot do centralki komputera ale do tego jest potrzebna karta z kodami auta. Jeżeli jej nie masz to do serwisu i "zrobić" (są też chyba inne sposoby).
Musisz dokładnie poczytać na forum a napewno znajdziesz odpowiedzi.
Nie dziw się jeżeli zakładając tysięczny raz ten sam temat nikt nie będzie chciał Ci pomóc.
Po prostu trzeba by cały czas maglować to samo a potem ciężko jest znaleźć to co Ci potrzebne bo jest multum tego samego.
U mnie było to samo i wystarczyło pilot oddać do naprawy ale co jest u Ciebie nikt nie wie - można tylko podać możliwe przyczyny.
Tak czy siak powodzenia
kody do samochodu mam. Z tego co wiem transponder to właśnie immo. Chciałem tylko zasięgnąć informacji czy to sa problemy z pilotami czy raczej z centralką ,bo najprawdopodobniej wymienie centralkę razem z pilotami tylko nie jestem do końca pewien jak to jest połączone z centralka alarmu i czy jeśli kupie dedykowany zestaw do Alfy na alledrogo to czy to sie razem zgra typu plug&play. Czy potrzebne są jakieś przeróbki. Poza tym nie namierzyłem jeszcze tej centralki od centralnego zamka gdzie się w samochodzie znajduje.
Tego jeszcze chyba nikt nie namierzył :)
Najczęściej jest to właśnie wina pilota.
No i ja już jestem po wymianie centralki, weszły eleganckie piloty. Wszystko śmiga, dodatkowo teraz przy zamykaniu i otwieraniu migają kierunkowskazy,jest opcja szukania auta, jest opcja podpięcia domykania szyb. I oczywiście wreszcie mam zrobione doświetlanie drogi do domu: tylne pozycyjne + przednie halogeny. Nad domykanim szyb się zastanowię. Bo potrzebny jest moduł do podpięcia.
a powiedz mi jeszcze jak ona jest podłączona z centralką alarmu? Nie będzie problemów z komunikacją jak założe uniwersalną dedykowana?
W 147 nie ma centralki alarmu - wszystkim zawiaduje Body Computer.