Jak bucha ci ropą to przyjrzyj się świecom żarowym
Printable View
Jak bucha ci ropą to przyjrzyj się świecom żarowym
źle się wyraziłem , zapodaje spaloną ropą ale to dlatego że aku słaby i bardzo wolno kręci wałem, i dopiero za chwilę łapieCytat:
Napisał Maciek-156
Ja mam to samo i powiem że obstawiam aku -też mam JTD.
U mnie na wyłączonych światłach, audio i nawiewie widać jak przy rozruchu przygasa światełko na tablicy (między innymi żarówka podświetlająca przejechane kilometry.
Pozdro
a Ja mam benzyniaka i też to ostatnio zauważyłem :P muszę kręcić z 3/4 sekundy nad ranem i bardzo rzucają się w oczy przygasające kontrolki, więc pewnie aku:)
Ja mam benzynkę i jak jest zimno na dworze to rzeczywiście odpala się inaczej :) Może nie aż tak źle jak podali koledzy wyżej, ale jednak trochę trudniej. Pierwsze dźwięki silnika (jakieś 1-2 sekundy) przypominają żężenie kilkuletniego diesla bardziej :P
jak lala spi na dworze i ciezko pali - taki maly myk zwykle pomaga o ile nie ma innych powaznych usterek - przekrec kluczyk - jak zgasna swiece, wylacz i powtarzaj ten manewr - 3, 4 razy bez odpalania silnika !!!! - odpal po tej procedurze po pieciokrotnym nagrzaniu swiec - bardzo pomaga autom niegarazowanym w porannym rozruchu.
Akumulator to podstawa w dieslu - tutaj oszczednosci niepoplacja.
Jesli po odpaleniu swieci sie kontrolka od ABSu i recznego ok 3-4 s to jest na 100 % za slaby akumulator.
U mnie rozswietlaja sie tylko na sekunde podczas krecenia rozrusznikiem i od razu gasnalCytat:
Napisał selius
Na wiosne rozrusznik idzie na stol
:D :D TAK TAK AKU JA MIAŁAM TO SAMO W SOBOTE KUPIŁAM NOWY I PROBLEM Z GŁOWY!!!
Jak byscie pojechali na darmowy przeglad przed zima do aso to napewno by was na nowy aku naciagli :D w sumie ta akcja w aso chyba do konca stycznia jest - wiec mozesz to sprawdzic jeszcze ....