Dlatego otworzyć biznes, i produkować ciut lepsze od Fasta. Ludzie będą kupować, a i tak się kiedyś zdupczą :) I tak w kółko.
Printable View
Dlatego otworzyć biznes, i produkować ciut lepsze od Fasta. Ludzie będą kupować, a i tak się kiedyś zdupczą :) I tak w kółko.
mozliwa jest regeneracja sworznaia w dolnym wahaczu, z doswidczeia moge powiedziec ze sworznie po regeneracji wytrzymuja dwukrotna wymiane silentbloków, niestety z powodu specyficznej budowy wachacza, regeneracja nie jest tania, jak chcesz to podeslij wahacze które wymieniłes poprzednio, jak sa dobre silentbloki oddam do regeneracji.
pzd.
No prawda jest taka, że zawieszenie nie grzeszy solidnością. Ja obecnie jestem w fazie testów i przy wymianie górnych wahaczy, z jednej strony poszedł TRW(zamontowany od prawej strony ze względu na to, że większość nierówności pojawia się przy poboczach). Z lewej strony wsadziłem jakiegoś "chińczyka" Maxgear. Teraz czekam, który pierwszy klęknie.
Ostatnio rozmawiałem z inżynierem, który pracuje w jednym z koncernów motoryzacyjnych i mówi, że dzisiejsza technologia i materiały poszły tak do przodu, że spokojnie można tworzyć zestawy hamulcowe( klocki + tarcze), które starczałby na cały żywot auta. Podobnie jest z elementami zawieszenia i innym elementami eksploatacyjnymi, na których się po prostu zarabia. Jest grupa projektantów, która oblicza trwałość tych elementów tak, aby posiadacz auta mógł być "szczęśliwym" klientem sklepów motoryzacyjnych.
Niewiem Panowie jak Wy montujecie te TRW ze tak niby padają. Moje zrobiły 40tys na obniżonym zawiasie o ok 60mm po czym sprzedałem auto a luzow wciąż nie było. Z tego co wiem do dziś jeżdżą a samochód zyskał ok 30 nowych tys km
No i nawet nie ukrywają celowego postarzania samochodów ;)
http://motoryzacja.interia.pl/testy/...d,1969605,3459
Ja założyłem na górę TRW, na dole Vema. Pożyjemy zobaczymy. Z tyłu na zwrotnicach ori tulejki, gumy stabilizatora i nastała cisza. Nic nie skrzypi, nie szura, nie puka. A Jak sie wreszcie trzyma na zakrętach :D
Nawet jak za rok znowu będzie trzeba zmieniać :D
Jak widzę wszystko wiesz a szczególnie gdzie jeżdzę moim samochodem.
Jak sie stracę to zadzwonię do Ciebie zapytać jak z owego miejsca sie wydostać.
Verzonden vanaf mijn iPhone 5s met behulp van Tapatalk
omen to byl tylko zart, po co te nerwy ,stad ten " :P " ,sorry... :)