Ja mam ustawiony wewnętrzny obieg powietrza, dobrze :?:
Pzdr
Printable View
Ja mam ustawiony wewnętrzny obieg powietrza, dobrze :?:
Pzdr
nie no moim zdaniem powinen byc zewnetrzny,czyli obieg otwarty.
Jesli paruja Wam nadmiernie szyby to trzeba samochod wysuszyc tzn macie zawilgociale dywaniki, podloge albo ect. Na zime przydaja sie gumowe dywaniki- nie wsiaka w nie woda.
no ok a jesli leci powietrze nie calkiem cieple? w sensie sauny to ja tam nie mam...
Ja też nie mam, i dość długo się grzeje - przy 60* dopiero robi się ciepło, może nagrzewnica już się kończy? (zasyfiona)
Szyby mi parują dość ostro, ale nadmuch z przedniej ładnie "ściąga" pare, za to boczne to nie bardzo, szczególnie pasażera, kierowcy jakoś lepiej. Nie działa mi z tyłu ogrzewanie szyby, poza jedną ścieżką, nie chce mi sie teraz w zimno takie ściągać tych plastików - wie może ktoś co tam się mogło stać?
proponuje zmienic płyn i przy okazji przepukac układ, PRESTON produkuje takie srodki do czyszczenia układu.Cytat:
Napisał oran
a nagrzewnice raczej powinno sie zmieniac jak jest juz mocno podgnita i cieknie.
Zmieniłem płyn przy okazji wymiany termostatu - znaczy nie spuszczalem go tą śrubą spustową bo... nie wiedziałem o niej, i troche zostało, na wiosne wymienie płyn i tak jak mówisz, z tym takim do płukania czymś się zabawie, bo teraz to ziąb i nie chce się nic robić :(
Właśnie źle.Cytat:
Napisał wamax
Parowanie szyb drastycznie wzrasta przy zamkniętym obiegu wewnętrznym.
Weź pod uwagę, że w okresie jesienno zimowym wzrasta wilgotność. Do tego do samochodu wnosisz wilgoć na ubraniu, butami itp.
I gdy masz obieg zamknięty to cała ta wilgoć krąży w kółko i stąd tak duże zaparowanie szyb.
Także w tym okresie należy pamiętać o włączonym obiegu zewnętrznym, wylewać wodę z gumowych dywaników itp. Bo jak sobie włączymy nadmuch na nogi to wszystko zaczyna schnąć i gdzie się osadza :?: No na szybach..
OK :)
Nagrzewnicy nie będę wymieniał, ale jak ją sprawdzić :?:
Czy łatwo jest wymienić wentylator :?:
Pzdr
a jak sprawdzic czy zawor nagrzewnicy otwiera sie do konca i gdzie on sie dokladnie znajduje?