-
To fakt, że malo który mechanik ma pojęcie jak napiąć pasek micro. Szczerze to odwiedziłem już kilku znachorów w tym polecanych specjalistów od alf i za każdym razem musiałem pokazywać jak to się robi, bo dla nich rolka do napinania na mimośrodzie to czysta abstrakcja.
-
powiedzmy szczerze ze duzo zalezy przy jakis obrotach silnika Ci zerwie pasek, jezeli przy ok 2tys to pewnie pasek zdarzy spasc i nie wkreci sie w rozrzad, ale jak juz masz 4 tys to nie ma bata zeby nie zrobil kuku. mi podczas wypadu do chrowacji w busie przy 4 tys strzelil pasek i tak sie wkrecil ze pompa wody sie zlamala w pol..... niestety bylo to przy wyprzedzaniu stad te obroty, dodam ze pasek mial 2 tys... pewnie jakis idiota go montowal... na szczescie nie bylo to moje auto :D
nigdy nie moge zrozumiec dlaczego we wszystkich autach pasek rozrzadu nie jest chroniony na calej dlugosci zawsze od spodu przy kole pasowym jest miejsce gdzie ten pasek moze sie wkrecic, jak by nie mogli zrobic oslony ktora by calkowicie go chronila...