Padło dużo marek tylko nie ta zalecana do tego silnika, bo powinny być założone świece BERU
Printable View
Padło dużo marek tylko nie ta zalecana do tego silnika, bo powinny być założone świece BERU
Wszedłem do sklepu i zapytałem sprzedawce i powiedział ze jak on by miał zmieniać to na 100% beru.
Koszt w tym sklepie 57zł szt.
Beru ..... to już drugi komplet i jest ok
Wg mnie pisanie, że tylko BERU akurat jest bezsensowne bo to jest promowanie tylko fabrycznie montowanej części. Na świecach chyba się nikt nie przejechał, że zamontował innej firmy. Tu nie ma filozofii.
Zależy. Jak ktoś kupi chiński badziew, to może potem wylewać łzy na deskę roździelczą że znów coś nie iskrzy :D. Dla mnie Beru, Denso, NGK, Bosch to dobre marki, i te świece bym stosował. A fabrycznie montowane BERU nie są jakoś specjalnie drogie, więc można się o nie pokusić :)
Jak ktoś kupuje tylko patrząc na cenę to wiadomo, że kupi badziewie. Ale marki wymienione przez Ciebie są wszystkie na równi - dobra i pasujące.
Tu można podsumować, że na polskim rynku w grę wchodzą:
- Beru (fabrycznie montowane)
- NGK
- Bosch
- Denso
Wszystkie te marki są dobre i najmniej problematyczne :)
Maxgear to marka własna IC - w środku pudełka znajdzie się zarówno badziew, jak i dobry produkt. Podobnie jak w Biedzie.
Są jeszcze Champion - stosuję i nie narzekam.
Ja w swojej Belli mam od 2 miesięcy założone FEBI i nic sięnie dzieje. Dodam że samochód jeździ na krótkich trasach częste odpalanie gaszenie itd.
Od dwóch lat Denso i wszystko ok