Masz wszystkich w domu??? Sorry,ale nie wytrzymałem...Cytat:
Napisał Qki
Printable View
Masz wszystkich w domu??? Sorry,ale nie wytrzymałem...Cytat:
Napisał Qki
Oj Tiga, ale czego tu sie czepiać? :)
Scusi, nie chce się tu dużo rozpisywać, bo nie chce się bardziej denerwować...Cytat:
Napisał Qki
Bóg bardzo Cię obdarował szczęściem,że jeździsz Alfą Romeo,a nie przykładowo VW. Po pierwsze uszanuj to. Po drugie uszanuj markę jaką przystało Ci jeździć i nie rób sobie z niej jaj,bo nie zasługuje na samochód do robienia żartów. Po trzecie uszanuj siebie... jeśli w ogóle po takich pomysłach masz prawo nazywać siebie Alfistą.
Podsumowując , nigdy bym nie próbował odklejać emblematów, są piękne i auto prezentuje się dostojniej, sprawia wrażenie bardziej wykończonego. Jednak to rzecz gustu. Ale żeby zmieniać emblematy z 2.4JTD na 1.6 T.Spark ,po to aby robić kogoś w konia pod światłami to już przesada i powinni za to karać.
Pozdrawiam Tiga :wink:
Jak widzisz sam na to nie wpadłem tylko wyczytałem na forum o takich pomysłach, jak widzisz nie zrobiłem tego tylko napisałem tutaj co o tym sądzicie.. więc bez takiego czepiania się - zobacz jak wygląda moja Alfa - zrobiłem z niej wioskę?
Żeby dalej wyglądała dobrze nie robię pochopnych kroków tylko właśnie pytam Was tutaj o zdanie.. Nie trzeba od razu obrażać że nie jestem Alfistą.. :evil:
Prawdę mówiąc Tiga uprzedził mnie z opinią.
Dla mnie podmiana znaczka na 1.6 jest po prostu śmieszna.
Bo kogo chcesz oszukać i co dzięki temu zyskasz :?:
Cytat:
Napisał Tiga
A co złego w usunięciu logo?? Nawet producent to robi - spójrz w cennik choćby alfy 147!
Tak to wygląda na cenniku modelu:
"Nadwozie i styl
Brak oznaczenia modelu na klapie bagażnika - Opcja - 0 zł"
Nie każdy lubi te wcale nie upiększające tył pojazdu cyferki i literki
Są ludzie którym nie pasuje, że na tylnej klapie jest pusto. Ja przykładowo jakbym był z tych ludzi wolałbym napis Twin Spark niż 3.0V6- a głównie dlatego, że to przyciąga ludzi którzy oglądają te auto zaparkowane- od razu patrzą do środka, chuchają, dotykają, bo chcą zobaczyc jak wygląda taka 3 litrówka wewnątrz, jakby to jakaś katedra była. No i dzieciaki "łooooo paaaaatrz 3.0!!!!!" . Osobiście auto mam na gładko, ale jakby mi nie pasowała pustynia z tyłu to spokojnie dałbym sobie Twin Spark. Po za tym Alfa Romeo to nie jest jakiś wielce kościół, ludzie z poczuciem humoru też istnieją na globie, a właśnie Ci z poczuciem humoru będą doskonale rozumieli czemu na 3.2 nakleili 1.6.
No i właśnie fiergloo z Tobą się zgadzam. Można mieć też troszkę poczucia humoru i nie traktować alfy jak Kościół.. Poza tym jeszcze nic nie zrobiłem i nie wiem czy zrobię bo też w to troszkę pracy trzeba włożyć, wypolerować itp. Na razie jest jak jest.. 20V też ludzi przyciąga:).
Powiem wam tyle sam myślę co by nie usunąć 2.5 V6 24V jest to istna litania na tylnej klapie a do tego prowokuje :mrgreen:
Usunięcie oznaczenia, kleju, pozostałości i polerka to jest mało. Ale nakleic porządnie drugie oznaczenie, aby nigdzie nie uciekało po bokach i wyglądało jak te zamontowane w fabryce to trochę się trzeba nacudowac.Cytat:
wypolerować