SAMOPOZIOMOWANIE self-test lamp xenon na Alle-drogo cena ok 200pln
Printable View
SAMOPOZIOMOWANIE self-test lamp xenon na Alle-drogo cena ok 200pln
Zobacz w eperze po vivnie czy nie masz zbyt dużo reflektorów do wyboru, po cenie będzie wiadomo czy hal/xen.
Słuchaj kolego:D ja mam takie same lampy jak i ty:D jeśli na lampie masz naklejkę białą z napisem jakie żarówki i jest tam napis D2S to jest to oryginał.chodzi mi o naklejkę na lampie w środku jak maskę otworzysz:D jeśli chcesz się dostać do silniczka to musisz wykręcić Lampe rozkleić ją chodzi mi o przedni klosz rozebrać całą dosłownie odbłyśnik itp itp soczewkę wyjąć i tam jest starter do Xeona pod tym starterem jest silniczek od regulacji. jak się nie mylę ma jakieś 10 lub 14 pinów :D ale żeby mieć regulacje musisz mieć przetwornice oryginalną:D
http://wolwikar.pl/product_info.php/...products_id/88 a tu masz uniwersalny zestaw do samo poziomowania:)
Papcio18 - prawie dobrze ale też źle.
To co ma 10 albo 14 pinów to przetwornica (nie mylić ze starterem) która steruje poziomowaniem i zasila żarniki, jest przykręcana pod lampą. Żeby zobaczyć silniczek nie trzeba rozklejać lampy - wystarczy odkręcić 3 wkręty mocujace pokrywkę z tyłu lampy i użyć ewentualnie lusterka.
Messime co z tego że masz oryginalne lampy jak nie masz samopoziomowania. Twoje xenony mogą być nawet oryginalnymi wykonanymi przez Dziewicę Orleańską ale jeżeli są nie sprawne bądz tak jak w Twoim przypadku nie kompletne to jest podstawa do odebrania DW.
To że jestes wkurzony to się nie dziwie ale wkurzony powinieneś być przede wszystkim na siebie.
Ciekawi mnie jak w tym aucie została rozwiązana kwestia innych wtyczek lamp ksenonowych. Masz w instalacji jakieś przejściówki?
Lewa lampa ma miejsce na jedną wtyczkę więcej. Właśnie na wtyczkę od czujników samopoziomowania. U Ciebie nie jest nic tam wpięte?
u mnie nie ma nic więcej. jest okrągła wtyczka taka wkręcana jak masz w drzwiach. no ale jeśli chce się dostać do silniczka i wyjąc to lusterko dużo mu nie pomoże.
Ja zapytam tak z ciekawości, jak ten policjant wydedukował i Ci udowodnił że nie masz samopoziomowania ? co położył Ci na tylnej klapie europaletę żeby sprawdzić co będzie jak auto siądzie ? Bo jeśli bujał Ci autem to trzeba było powiedzieć że samopoziomowanie w Alfach jest pasywne i zareaguje dopiero na dłuższą zmianę położenia tych czujników w zawieszeniu..
Ogółem nie kumam.. żeby w tak starym aucie był w stanie Ci to udowodnić że nie masz nie wchodząc pod auto.. bo w nowszych autach to robi się przy każdym włączeniu selftesting czyli soczewa chodzi w każdą stronę i ustawia się tak jak powinna być ale w Alfie to nie ma miejsca nawet przy samopoziomowaniu o ile pamiętam..
Jest test dół-góra. A ta pasywność to ok 1 sek. reakcji po zmianie położenia czujników.
Wysłane z mojego GT-I8190