W TB na wolnych było z tego co pamiętam 18kg/h Nie wiem jak jest w 2,5
Printable View
W TB na wolnych było z tego co pamiętam 18kg/h Nie wiem jak jest w 2,5
Było już gdzieś na forum. Na ciepłym jałowym powinieneś mieć 18-19kg. Masz stanowczo za dużo. Co oczywiście nie oznacza że tyle zasysa bo nie może. Po prostu masz uwaloną przepływkę.
Mam diagnoze co do braku mocy.... za mało paliwa i na pb i lpg. Faktycznie zauważyłem, że spalanie nieco spadło i to by miało sens. Teraz pytanie czy przez to, że może być przesunięty rozrząd wałek w złym czasie otwiera poszczególne zawory i do silnika trafia za mało paliwa? Poprawcie mnie jeśle źle to rozumiem.
Faktycznie. Przecież ma wszystkie pomiary na zimnym :) znaczy się niedogrzanym.
No własnie marek to jest zimny na ciepłym jutro sprawdze. Jak się nagrzewał to masa spadała a rozumiem że na zimnym przy bucoe skok np do 200kg jest możliwy? Jutro sprawdze na gorącym i wrzucę logi to ocenicie.
Na zimnym się KUWA nie butuje!!!!!
Wiem wiem auto miało 45 stopni. jak byś zauważył i był to jeden pedał więc nie wykazuj sie marek
Twoje auto twoja sprawa............ ja tylko przypomnę że temperatura robocza to 90 stopni a nie połowa...... Tylko nie pojmuję czemu nie poczekałeś z tym butowaniem tych kilkanaście minut. I zrób te pomiary na ciepłym i jałowym. Wtedy będzie wiadomo czy przepływka dobrze wskazuje.
Tak zrobie jutro.