-
1 załącznik(i)
czyli rozumiem ze mój nie ma egr-a. na allegro sa dokłądnie takie same:P ale to jak to jest dokładnie? wszystkie silniki benzynowe go nie maja? czy przy niektorych jest? bo mam znajomego który ma vectre B 1.6 benzynke i gadał mi ostatnio ze mechanik mu ześlepiał egr i teraz po tym chodzi mu o niebo lepiej. tu na fotkach od ciebie widze ze u mnie nie bardzo jest jak to zaślepić . a jak lukam te zawory od vectry w necie to one wyglądaja inaczej trocheZałącznik 117996. pytam tak z ciekawosci. :)
a wracajac do tematu mojej alfy mam juz program FiatECUscan 3.5 pl i teraz jaki kabel kupić do tego ? potrzebny bedzie kabel VAG? czy moze być OBD2? mam komputer stacjonarny wiec ze zwykłym kablem byo by mi cieżko, a wiem ze sa takie kostki na bluetooth ale właśnie OBD2. moze być taka kosta czy musi być zwykły VAG?
-
Co do kabla to poszukaj dobrze bo jest też na bluetootha VAG KKL taki jak do alfy.
W naszych silnikach nie ma EGR, i nie wszystkie silniki benzynowe go mają.
Z przykładu podam że matiz też ma zawór EGR.
Nie zatykaj tego co chcesz, bo to nie egr tylko elektrozawór.
Zatkasz to nie będą ci się zmieniały fazy rozrządu.
-
Serio Matizy posiadają EGR ? Posiadam na stanie na dobitke :D daje coś zatkanie egru w matizie ? - sory za offtop ale ciekawy jestem xd
-
Tys nie mają egr,matiz ma,u mnie w matizie żony był zatkany w cholerę i gorzej auto jeździło,czyscilem niestety dopiero przy remoncie silnika bo pasek rozrządu strzelil,to co kolega pokazał na zdjęciu wcześniej to elektrozawor od wariatora,pod kompem go sprawdzisz,
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
-
Znalazlem cos takiego
http://allegro.pl/vag-bluetooth-andr...819103194.html
O alfie nic nie pisza ale rozumiem ze to dziala z kazdym autem? I z fiatecuscan na kompie tez sie bezproblemowo polaczy przez bluetooth ? Jesli mysle zle to mnie poprawcie :)
-
Co do kabla to napisz do sprzedawcy czy współpracuje z FiatEcuSkan.
Darek a właśnie u matki w matizie egr jest zaślepiony i jest dużo lepiej, ogólnie to matiza mamy od nowości i przy ok 35tys km zaczęły się dziać cuda, polecono nam by zaślepić egr i od tego momentu auto chula jak głupie :)