Dzieki!
A tak w ogole to co tam wlasciwie grzechocze? To jest cos co standartowo sie telepie, czy trzeba sobie samemu ustalic?
Printable View
Dzieki!
A tak w ogole to co tam wlasciwie grzechocze? To jest cos co standartowo sie telepie, czy trzeba sobie samemu ustalic?
Rozebrałem, nic nie znalazłem :/
Roboty co nie miara, a składanie to koszmar :P
Będę szukać w drzwiach.
Sprawdż sobie ogranicznik. Wymontuj i zobaczysz czy nie grzechocze jak jest zamontowany to ciężko to sprawdzić. Zaczynaj od najłatwiejszych rzeczy. Ogranicznik, później drzwi a na końcu słupek.
Ogranicznik? Mówisz o tym przy zawiasie tylnych drzwi?
Tak ten lub ten w przednich drzwiach bo hałas może się przenosić i ciężko tak poprostu to zlokalizować.
ja na razie nic nie rozkrecałem ale zlokalizowałem chyba przyczyne. jak docisnąłem tapicerke od srodka na wysokosci klamki to grzechotanie ustawało. dodatkowo jak przyszło ocieplenie to grzechotanie sie nie pojawiało tzn jakby ciszej grzechocze lub wcale....
Poziom irytacji sięga u mnie zenitu. W tym tygodniu zabieram się za sprawdzenie tych ograniczników.
Jak będę je mieć w rękach to rozumiem, że ruszając tym w odpowiedni sposób będzie stuk, tak? Innymi słowy- jak rozpoznam, że to jest własnie to?
Pytam, bo nie chcę tego wykręcić i nie wiedzieć co dalej :D