To nazywa się RURA :) mostek wodny.
Printable View
To nazywa się RURA :) mostek wodny.
A może ten nowy termostat jest uszkodzony ? Znajomy założył nowy termostat i miał podobne problemy. Zareklamował go dostał nowy i wszystko wróciło do normy.
ale jak się nazywa to czarne cudo w niego wkręcone? jak szukałem na rysunkach to nie mogłem tego znaleźć ;/
chyba będę musiał to zrobić ;/ bo nic innego nie przychodzi mi do głowy ;/
ale do niego żaden kabel nie dochodzi Oo
czujnik temp. jest wkręcony w obudowę termostatu ( kostka zielona). ogólnie JTDM ciężko łapie temp. w zimie, zazwyczaj ogrzewanie wystarcza na zbicie temperatury silnika
Ja do 159 założyłem Verneta w czerwcu i trzyma temp. 90'C non stop i stosunkowo szybko się nagrzewa (w Irlandii cieplej niż u was :D) Do 156 1.9 16V założony jest Gates i auto dużo wolniej sie nagrzewa i nie łapie 90'C na tym samym odcinku co 159. Niestety założny był przez poprzedniego włąściciela bo sam bym takiego badziewia nie kupil a tańszy jest o zaledwie 10f.
no to chyba czeka mnie wymiana termostatu oO:moil:
UWAGA, UWAGA, trzymajcie się mocno krzeseł:
no myślałem, że padnę jak się dowiedziałem... przed chwilą mnie olśniło i sprawdziłem sobie nr termostatu z pudełka Gates'a na ich stronie i jest do 147, GT, Lancii Thesis i Stilo, a do 159 jest o innych numerach ;/
Zajebisty koleś w hurtowni mi dał ten termostat ;/
No to niezła historia.