To co się dzieje gdy kręcisz? Jaki masz objaw? Kręci kręci i zapalić nie może ? Czy ledwo próbuje kręcić ??
Printable View
To co się dzieje gdy kręcisz? Jaki masz objaw? Kręci kręci i zapalić nie może ? Czy ledwo próbuje kręcić ??
u mnie ladowanie alternatora na odpalonym z włączonym obciążeniem pokazuje 13.85 i bez obciążenia tyle samo
- - - Updated - - -
a powiedz mi kolego ile może kosztować taka regeneracja i czy można to zrobić samemu? odnosnie odpalenia gdy rano chce ja odpalic to wydaje mi się że rozrusznik tak jakby trochę wolniej krecił ale jak już odpali i ją zgaszę i odpalam jeszcze raz to kreci szybciej.
Kreci szybko i tak jkaby chcial juz zapalic ale nie moze i tak wkolo . Mozna krecic 10s i tak nie zapali. Jak pisalem dzisiaj zapalil za 3 razem dlugiego krecenia. Pozniej nic sie nie dzieje auto przez resztw dnia palii jezdzi normalnie
podlaczylem sie pod kompa wywalilo mi blad P0215
rozumiem ze problem z pompa wiec pewnie to rpzyczyna mojego palenia. co mozna z tym zrobić?
Błąd usunąłem pojezdziłem kilka razy zgasiłem odpaliłem i błąd nie wrócił pojawił sie tylko egr (zaślepiony). zastanawiam sie czy błąd P0215 nie pojawił sie z powodu zbyt malej ilości paliwa w baku gdyż zona ostatnio wyjezdzila nawet rezerwe moze poprostu cisnienia podczas odpalania nie bylo wystarczajace i tyle. ale czy taki blad mogl skutkowan na funkcjonowanie danego elemetu nawet po zatankowaniu poznijeszym czy nie powinno to miec znaczenia?
sprawdze jutro czy pojawi sie podczas odpalania rano.
Witam.
Mam podobne objawy, świece sprawdzone sterownik podaje napięcie natomiast auto słabo pali po nocnym postoju.
Dzisiaj podłączyłem kompa i podczas kręcenia napięcie na akumulatorze spada do 8V. Czy tutaj szukać przyczyn czy może coś jeszcze można sprawdzać.
Załącznik 119216
Mimo ze ciśnienie doszło do 300 bar auto nie odpaliło, dopiero za następnym razem odpaliło.
Zastanawia mnie czy jeżeli podłącze się przez kable z drugiej alfy i wtedy odpali czy to jednoznacznie wykluczy akumulator.
krzyzie
kolego jak sprawdzałeś swiece podłączałeś sie poprostu pod każdąm po kolei sprawdzajac czy prad dochodzi...?
U mnie sprawa wygląda podobnie jak na tym filmiku tylko za któryms razem odpala:
http://www.youtube.com/watch?v=imgQv3XuqOk
Świece miałem wykręcone, i mierzyłem opór. Ponieważ wszystkie miały 0,7 ohm wiec mieszczą się w zakresie. Moduł sprawdzałem miernikiem i dochodzi 12V po przekręceniu kluczyka na fajki więc też uważam że sprawny.
Zastanawia mnie jeszcze jeden wtrysk ma korektę -1,3 i może to on psuje szyki - jutro jedzie do sprawdzenia. Próba przelewowa dała od 54 do 63 ml więc chyba też jest dobrze.
krzyzie
Podłączę się.
1.9JTD 115KM
Dziś ok -9stC
Odpalił za 3x
kręciłem po ok 10sek
logi jak niżej
nie wiem czy dobrze je wykonałem ??
widze ze wiecej osob ma ten sam problem moze ktos go wkoncu zlikwiduje...
ja jutro koledzy zabieram się za rozrusznik i zobaczymy co z tegfo wyjdzie jeżeli pomoże dam znać a narazie podłączyłem akumulator żeby sie troche podladowal mimo że nowy pokazał mi 12.3 v co daje jakies 60% naładowania. Moze komuś sie przyda
12.6 wpełni naładowany akumulator
12.4 75%
12.2 50%
12.0 25%