-
Warto by było zwykłym gwintownikiem M18x1,5 bo taki gwint tam jest przejechać wcześniej miske i narzynka korek żeby odswiezyc gwinty, albo korek można kupic nowy kosztuje około 22-24 zl dostaniesz go w każdej hurtowni z częściami samochodowymi i przed wkręceniem na gwint dac klej LOCTITE.
-
Jak chcesz poprawiać gwint to tylko wstępnym, zgrubnym. Jak weźmiesz wykańczający to istnieje duża możliwość osłabienia gwintu.
-
Nie wydaje mi się żeby wstępny giwntownik zdolal poprawić gwint już gotowy. Trzeba umiejętnie gwintownikiem wykanczajacym poprawić gwint już gotowy cala filozofia w tym żeby wkrecic go równo. Do tego jak będzie nowy korek do miski nie powinno być problemów.
-
Niby czasem samo sie naprawi pod względem temperatury warunków atmosferycznych itp, jak sie robi i próbuje 1000 rzeczy to często właściwą się omija, tez tak miałem myślałem, że rozrząd sie rozwala albo coś a był to alternator.
Sprawdzałeś alterntator ? mój chodzi jak mała turbina już ( łożyska już wywalone są i trzeba do regeneracji ).
Trzeba pasek sciągnąć i zakręcić samym alternatorem i bedzie wiadomo. To na przyszłość jak by ktoś miał dziwne odgłosy z silnika w TSie :)