lub napisz do allegrowicza 'tanifiat' , on ma dużo taniej a też aso
Printable View
lub napisz do allegrowicza 'tanifiat' , on ma dużo taniej a też aso
Ehh, szkoda gadać z tymi cenami ASO, poszperałem na allegro (również tanifiat) i oto co znalazłem:
Rozrząd bez pompy - 390zł (oryginalny)
Pompa 189zł
Razem: 579zł
Selenia WR w ASO 115zł/2litry, na allegro 77zł/2l i jeszcze rabaty dają (np. 2x2l = 144zł). Więc nawet na tą ich darmową wymianę w ASO się nie opłaca jeździć...
Napiszcie jeszcze co z tym paskiem klinowym, czy trzeba będzie go wymieniać z rolkami/bez - przy wymianie rozrządu? Bo czytałem, że komuś się zerwał i wkręcił w rozrząd, dlatego założyłem, że i klinowy pójdzie do wymiany. Póki co nic nie świergoli.
Samochód ma 91tkm i 4 lata. Jak ktoś handluje to śmiało oferty na PW podsyłać. Ja powolutku wyjeżdżę do 95 tys.km i wtedy zapodam nowy rozrząd, olej, filtry...
Wymień komplet w klinowym również
Witam mam ta sama belle co ty rozrząd wymieniałem+napinacz i pompę wodna przy 100 tys ,razem z paskiem wielorowkowym bez napinacza bo byl mi za drogi ,byle g...a made in china nie chcialem zakladac po odkreceniu tego napinacza oczywiscie od osprzetow stwierdzilem z mechanikiem ze lozysko jest ok i nie ma potrzeby go wymieniac jedynie ta plastikowa rolke wspomagajaca no bo to wiadomo plastik .;)
To jest moje prywatne zdanie , tak ze prosze mnie nie linczowac :Pco chodzi o czesci oleje i plyny tylko hurtownia wole dodac pare groszy wiecej ale mam gwarancje ze to nie szajs z jakas naklejka ,jak bym jezdzil golfem 1 rok 80 to na pewno bym kupil ,moja bella jest zalana" castroll Softec 5w 40"
Sprawdziłem aktualne ceny:
Pasek Gates - 118zł
Pompa wody SKF - 150zł
Napinacz SKF - 148zł
Rolka SKF - 63zł
Pasek micro Gates - 50zł
Rolka SKF - 97zł
Napinacz SKF - 340zł
Selenia WR 77zł/2L 38zł/1L
;)