-
Wlasnie u mnie tak bylo, ze przekaznik sie zalaczal, kontrolka sie swiecila a szyba nie grzala, po rozmajstrowaniu przekaznika okazalo sie ze sa przepalone styki i nie ma przejscia na szybe. Zlutowalem go ale to nie pomoglo na dlugo zwlaszcza ze teraz prawie caly czas mam zalaczone grzanie.
-
bardzo prosze o zdjecia jak wygladaja te przekazniki od swiatel mijania i podgrzewania szyby i gdzie sa umieszczone (zdjecie)
-
Witam,
mam identyczny problem, jak zima przyszła to padło ogrzewanie tylenj szyby...
Włączam ogrzewanie, przekaźnik tyka, kontrolka na desce się załącza, ale szyba i lusterka nie grzeją. Mówicie że przekaźnik po prostu się upalił? A sprawdzić go można, przekładając w jego miejsce ten od kierunkowskazów?
No sprawdzę dziś, ciekawa sprawa. Ma ktoś możliwość zrobić zdjęcie tablicy z bezpiecznikami i zaznaczyć który to jest od migacza, a który od szyby?
-
z tego co wiem to w różnych modelach skrzynka bezpeiczników wyglądała inaczej jeżeli ktos chce to moge wyslac z intrukcji opis do poszczególnych modeli:)
-
jak mozesz to wyslij mi :) stopik89@o2.pl
-
ja mam tą 'rozbudowaną" wersję tej skrzynki. Prostokątna i duża ilość bezpieczników i przekaźników.
Mam instrukcje serwisową do AR145, ale kurcze trudno mi jest się po niej poruszać, zresztą jakość po wydrukowaniu wyszła dość beznadziejna i schematy są trochę rozmazane. Może ktoś ma taką stronę z opisem tej skrzynki z bezpiecznikami, co do czego...
Wyślij i mi: montertb @ o2.pl
-
-
Oo super dzięki, zaraz idę grzebać.
Ale tak dla jasności, przekaźnik ogrzewania szyby to nr 6, a migacz...? Nr 1 prawej u dołu patrząc na zdjęcie od Ciebie? :D
-
OK, naprawiłem :)
Wyjąłem przekaźnik nr 6 z załączonego wyżej obrazka, Po rozebraniu an pierwszy rzut oka nic nie da się zauważyć. Ale po chwili dostrzegłem - zrobił się zimny lut na połączeniu płytki ze stykami zatopionymi w plastiku (złącze przekaźnika). Po poprawieniu lutu (polecam jeszcze ze starych zapasów cynę z ołowiem! Teraz sprzedawana jest tylko bezołowiowa zgodna z normą ROHS, ale ona ma gorsze właściwości w ujemnych temp.!!) i umieszczeniu przekaźnika w tablicy bezpieczników ogrzewanie szyby i lusterek wróciło :) !
Ja pierdziele... 70zł nowy, oryginalny przekaźnik.... :twisted:
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
-
U siebie też znalazłem zimny lut. Narszcie bedę jeździł jak osobówką a nie dostawczakiem na lusterka:)