-
Demontaż głowicy to ostateczność ale rozrząd trzeba rozpiąć, wyjąć wałek i szklanki i je obejrzeć, pomierzyć, rozebrać możesz sam ale sprawdzenie zostaw specjalistom, u mnie też w poprzednim silniku "coś" klepało nawet po regulacji luzu, przy regeneracji dowiedziałem się że 2 szklanki kwalifikują się do obróbki i to one tak klepią.
-
no to teraz dylemat ... do jakiego warsztatu wstawić auto ... aż się boję normalnie ..
może zna ktoś jakiś dobry warsztat najlepiej gorzówWLKP ??ewentualnie szczecin??
-
dobra jutro auto idzie na warsztat zobaczymy co tam będzie za diagnoza i co z tego wyjdzie ... aż się boję ... heh
-
Niestety byłem poza granicami kraju i auto stało w.warsztacie,czekało na części,ale juz wszystko wiadomo,więc głowica lewa, do wymiany: zawór wydechowy nowy30zl (ogólnie trudno już dostać a ceny 169zl za.sztukę), 1 szklanka50zl i przy okazji 4 uszczelniacze zaworowe do tego okazyjnie przewody(wszystkie części kupiłem w "autosklep24 łódź"), rano idę zaniesc częsci i mam nadzieje ze.wszystko wróci do normy bo juz chce się brać za.blacharskie naprawy i wymienić układ.hamulcowy 4x tarcze+ klocki