-
A nie myślałeś nad regeneracją lamp? Być może tutaj leży problem. Kiedyś ekperymentowałem tak ja Ty z żarówkami. Efekt był taki że wydałem kupę kasy na ekstra hiper żarówki +1000% więcej światła, a problem leżał w wypalonych lampach. Oddałem, wymienili soczewkę,odbłyśnik. Efekt taki że jeździłem na zwykłych żarówkach a lampy świeciły nieporównywalnie lepiej.
-
Jak włożyłem te Tungsramy za 50zł to światło było wystarczająco mocne i fajnie świeciły tylko to przepalanie, nie widzi mi się co kilka msc wymieniać żarówek. W drugiej AR są założone stare Cool Blue no i ładnie się na nich prezentuje, ale widoczność raczej średnia. Seria Cool Blue Intense niby już mocniej świeci. Ale za to już ponad rok świecą te Osramy.
-
ja polecam żarówki Bosch Xenon Silver - dają białe intensywne światło i są naprawdę wytrzymałe
-
Sa jeszcze Osram nightbreaker II
U żony w clio juz rok siedzą
Tak czy siak nie spodziewaj sie mega zywotnosci po takich żarówkach.
Moze wyjsciem jest zainwestowanie w lampy soczewkowe od kolegi z forum. Efekt bez porównania nawet na zwyklych zarowkach
-
Osram cool blue hyper white to te co nie posiadają homologacji. Nie powodują one wypalania odbłyśnika? Bo chętnie bym takie założył tylko obawiam się tego. W końcu z jakiegoś powodu nie są homologowane :)
W tej chwili osram cool blue intense i jestem zadowolony.
-
W mojej Alfie założyłem Osram Silver,i na pewno jakościowo są lepsze od Phillipsa.
Phillips przepalały się średnio 2-3 razy w roku,a Osram dają radę już od lata 2013.
-
W mojej alfie miałem założone OSRAM Cool Blue Intense, wytrzymały 11 miesięcy, wydaje sie dobry wynik jak za 36,50zł a z ręką na sercu mogę je polecić. Teraz zakupiłem OSRAM Cool Blue Hyper i efekt świetlny wydaje się jeszcze lepszy :P
-
WITAM
Panowie mam Alfę 156 2,4 JTD 2002r 150km od tygodnia bajka:-) powiedzcie mi czy przy wymianie żarówek przednich h1 i h7 w każdej wersji tak mocno trzymają te plastikowe osłony które trzeba odkręcić aby dojść do żarówek bo nie chcę uszkodzić jakiegoś mocowania?
-
Mocno? Po prostu trzeba przekręcić i się otworzy. Nawet jest narysowana strona otwarcia/zamknięcia
-
No jest ON I OFF ale albo ktoś mocno i nie równo z gwintem plastikowym przykręcił po wymianie żarówek że nie mogłem ich odkręcić a na hama nie ma co.....będę próbował :-)