załozmy nowe.
Printable View
załozmy nowe.
No niestety tak samo jak forum147.com to i forum159.com musiało upaść.. bo za mało ludzi tam trafiało.. wszyscy znają główne fora gdzie wszystkie modele AR są z podziałem.. a nie forum o jednym modelu.. to nie mogło się udać chyba że ktoś lubi sam płacić ciągle za serwer..
jakież to opłaty? za stówkę rocznie można mieć wszystko opłacone... Ludzie.
Ciekawe ;D zapytaj tutaj admina/moderatora albo na AC czy to taka stówka.. gdyby to była stówka to forum147 i forum159 nadal by istniały na pewno.. Poza tym to opłata za rok czyli jak ruch jest mały to płać sobie sam te ileś złotych co roku.. to chyba przestaje mieć sens wtedy..
utrzymuje swoją stronę firmową za 118 zł rocznie: z tego 61 domena, i reszta serwer. Straszne koszty, straszne.
aha
i wg ciebie stronka firmowa i stronka z forum z dużą ilością ludzi i co za tym idzie innych pierdół to to samo ?
no ale ok - nie mnie to oceniać
:-)
ale z ciekawości jak możesz to wrzuć jakieś dane takie bardziej konkretne
- - - Updated - - -
z fajnymi moderatorami :sarcastic:
Ja byłem na forum jednego modelu. I to znacznie bardziej rarytasowego niż 159 :) tam zrzuta była dobrowolna. Robiła się lista ludzi (przeważnie kilkudziesięciu) i potem kwotę na serwer dzielono na chętnych. Wychodziło raptem 2zł czy coś koło tego. Tak więc KRS może mieć rację. A nawet ma. Być albo nie być dla forum zależy tylko od właściciela/zarządzającego. Zbiórka kasy to już raczej formalność. Zawsze znajdą się chętni. Ale po prostu ktoś nie umie albo nie chce się tym zajmować.
swego czasu były przedstawiane opcje różnych serwerów dla tego forum - nie kojarzę dokładnie ale na pewno żaden nie kosztował ok 100zł itp
tu jest pełno ludzi i co za tym idzie i wymagania spore żeby nikt nie kwiczał że słabo działa itp i to niestety kosztuje
nie wiem jak się sprawa ma w przypadku for rarytasów jak to piszesz gdzie zapewne będzie mniej wszystkiego
no ale koniec końców nie mowa o tym forum tylko o 159 - a tam nie mam pojęcia jaki serwer był itp i ile kosztowało utrzymanie
a bo to niby nie ? :sarcastic:
przeca widać że koszt to ok 100 pare zł
a gdzie macie reszte ?? sie pytam !!
:jester: