a jak wyglada sprawa żywotności klocków przy nawiercanych/nacinanych tarczach?
Printable View
a jak wyglada sprawa żywotności klocków przy nawiercanych/nacinanych tarczach?
Chyba siwy144 mówił mi, że przy nacinanych tarczach klocki ida w mig :)
tak samo slyszałem w sklepie ale .. samemu się domyślić można, że może "ciąć" klocek przy hamowaniuCytat:
Napisał Majkel
Przy normalnej owszem :twisted:Cytat:
Napisał kasza85
Tak ida w mig... A jak masz białe fele uuuu to chyba w dzien dzien byś musiał je myć ;) Byli się sprasznie. Ale napewno hamowanie poprawi się. Napewno teraz zakupie http://www.mikoda.pl/public/start.htm tarcze od nich + nawiercenie i naciecie ;) Narazie same pozytywne opinie słyszałem doszły mnie słuchy że jakościa bardzo przypominaja zimmermany ;) Może teraz nawet na wiosne je zakupie na przod i tył choć teraz wymieniłem cały zestaw i ma nie całe 8 tys ale to nic :) Tanie są
ALFA ROMEO 164 2.0i Twin Spark ,wersja tuningowa 81.05 zł. tył
ALFA ROMEO 164 2.0i Twin Spark (ch. >6142573) ,wersja tuningowa 111.94 zł przednie
Koszty całkowite: 403.43 zł.
Do zamówienia poniżej 1000 zł. doliczana jest kwota 17.45 zł. za przesyłke.
Do normalnej codziennej jazdy polecam tarcze Mikoda. nie sa one jakies wyczynowe super hiper sportowe ale w normalnej eksploatacji zbieraja niezle opinie i nie sa przesadnie drogie
Cytat:
Napisał slider2002
Mikode produkują w Częstochowie więc nie było by problemu.. a jak z żywotnością tych tarcz? ja troche "stukam" km miesięcznie (~ 3kkm)
Zalezy ktore tarcze ? Bo te normalne pewnie ok starcza na długo. Sport to znów klocki bedziesz wymienial czesciej a o tej tarczy sie zapomni :PCytat:
Napisał fr33
i odkopie kotleta. trw z przebiegiem 50 kkm idzie do lamusa. co myślicie o zestawie przód Mikoda GT i do tego klocki ferrodo, tył brembo pełne i klocki TRW. robie całe hamulce czyli wymiana płynu uszczelniaczy przewodów i linki od ręcznego, czy warto rozebrać pompę i dać zestaw naprawczy w razie w??
czekam na inne propozycje kompletów najlepiej z linkami