...i dodatkowo nie liczy spalania na postoju, co znaczy, że im dłużej stoimy (światła, korki, kolejka w McDrive...), tym niższe spalanie średnie pokazuje komputer. Różnice u mnie w Krakowie to ponad 2 litry.Cytat:
Napisał Kwazi
Printable View
...i dodatkowo nie liczy spalania na postoju, co znaczy, że im dłużej stoimy (światła, korki, kolejka w McDrive...), tym niższe spalanie średnie pokazuje komputer. Różnice u mnie w Krakowie to ponad 2 litry.Cytat:
Napisał Kwazi
Nie strzelajci mi przykladami wlasnie ala Harry Portier 1.9 300 KM, jeszcze dlugo takich klekotow nie bedzie. Chodzilo mnie o subtelniejsze, np 120 vs 150 - to 150 wcale nie musi wiecej palic. Kolejna srawa to moc po tuningu diesla - wtedy spalanie w 99% przy takim samym stylu spada.
To akurat mogę potwierdzić po wirusie spalanie mi nie wzrosło
Eeee jezdzilem 1.9 Tdi na 280 wiec prawie prawie :)Cytat:
Napisał Krajcok
Jesli podniesie sie cisnienie na listwie to nie ma bata zeby spalanie nie wzroslo, ale to regluje sie stylem jazdy :)
witam
co do spalania to moj komputer nie przeklamuje o 1 litr.
Srednie spalanie z kompa 8,8 a "z baku" to 9,1
Pisze o spalaniu srednim, miasto plus traski, autka nie oszczedzam a nogi lekkiej nie mam, sredniej predkosci nie bede podawal :)
Przy takim samym silniku i stylu jazdy 147 pali jakies 0,6 litra mniej
Pozdrawiam
A to ciekawe, czemu? Masy podobne, skrzynie chyba te same. Aerodynamika?Cytat:
Napisał holdek
Krajcok GT jest ciezsza, poza tym zestawienie skrzyni i silnika inne, GT trzeba krecic zdecydowanie wyzej zeby pojezdzic tak jak w 147. Zdecydowanie w sensie o jakies blisko 1000 obrotow, stad zapewne te roznice.
Masz wieksze doswiadczenie (podpis), wiec nie bede sie sprzeczal.Cytat:
Napisał holdek
Nie bardzo wiem natomiast skad wynikaja te wyzsze krecenia, przeciez silniki 150 sa takie same, a i skrzynie niczym sie nie roznia.
Różnica w masach jest, fakt, ale pomijalna - góra 50 kg.
Nie kumam o co biega. Silnik ten sam, ch-ka momentu obrotowego ta sama... Niby GT mam kręcić do 5500rpm (!), a 147 wystarczy do 4500? Wyjaśnij, bo to dla mnie megadziwne.Cytat:
Napisał holdek
Nie jest to prawda. Po pierwszym tanku mam 6.7 realne, 6.6 pokazal komp. Srednia z 1500 km. Potwierdzam, ze do superoszczednych Diesel'i JTDm nie nalezy. Byc moze po modyfikacjach bedzie lepiej.Cytat:
Napisał Maciek-156