-
Witam. Ją stawiam na zmienną geometrie. Najlepiej sprawdzić to pompką podcisnieniową taką do odpowietrzania hamulców.
- - - Updated - - -
Jak coś to możemy się zdzwonic bo to dużo do tłumaczenia co i jak. Więc jak masz dalej problem to zapraszam na pw.
-
Mi również wygląda to na zacinanie się łopatek turbiny,albo ich złe wysterowanie.
-
Dziś przy +8C problem praktycznie nie występował, czyli wychodzi że przy ujemnych temperaturach jest problem.
-
Auto wkręca się na 4 tys ? Dziwna sprawa.Byc może przepływomierz siada.Bez logów można wróżyć.
Gdzie robiłeś soft ?
-
Nie ma problemów z wkręcaniem, problem jest tylko przy normalnej jeździe.
Jak dam w palnik auto wyrywa.
Robiłem dziś logi, jednak jak na złość jechało ok, może przez temp.
Program w Cinsoft robiony.
Problem nie występuje od zawsze, wczesniej było dobrze, program jest już drugi rok będzie.
-
W takim razie geometria odpada. Filtry dawno wymieniałeś ?Jeżeli rzecz dzieje się okresowo,to raczej wina oczujnikowania.Musisz złapać ten błąd. Kiedyś w poprzedniej 156 równiez miałem takie jakby chwilowe zmulenie przy obrotach rzędu 2000.Wówczas winą był przepływomierz.
-
Filtry/oleje co 10tyś, więc odpada.
Tu chodzi o zamulenie w sensie, wskazówka cisnienia idzie wysoko, auto ma sporo mniej nocy, nagle wskazówka opada sporo w dół i czuć takie szarpnięcie i idzie pełną mocą.
Musze poczekać na minusowe temp i zrobię logi.
-
Masz zaślepkę pełną przy EGR?
-
Z tego co wiem to pełna + wył programowe.
-
Jakiś czas temu miałem podobny przypadek. Klient miał taki sam objaw właśnie przy niskich temp. z tym że to był opel. Ale objawy identyczne. Kazałem mu zostawić auto abym mógł sprawdzić rano przy niskiej temp. Kiedy podlaczylem kts-a wyszło że to czujnik atmosferyczny. A czy w alfie jest taki czujnik to nie wiem. Musisz to sprawdzić.