Witam
Ja robiłem ostatnio u kolegi @sdero i jestem zadowolony . Jak narazie same plusy .
Printable View
Witam
Ja robiłem ostatnio u kolegi @sdero i jestem zadowolony . Jak narazie same plusy .
U sdero mialem robic poprzednia alfe.
Wystukane z komórki xD
Nie poprawiałem programu u @sdero, bo zrobił mi go ktoś inny. U @sdero wywalałem EGR... Takiego upartego (pozytywnie) człowieka dawno nie widziałem! Nie było prosto, ponieważ pajac u którego robiłem program wpisał w niego komendę NO READ, co bardzo skutecznie utrudniło zgranie oprogramowania. Tylko dzięki samozaparciu @sdero udało się wywalić EGR z mojego softu, bez konieczności podróży na Śląsk do tunera, który modził moją 159. O cenach wspominać nie będę - kontakt jest podany, można z niego skorzystać i podpytać. Właściwy człowiek, na właściwym miejscu. Polecam z czystym sumieniem.
Uniu moje zdanie znasz :) Robiłem swoją alfe u kolegi @sdero (chip + egr), po roku uzytkowania zero problemów. Kumpel robil spidera i też nie słyszałem jakiś słów krytyki, także jak byś się decydował daj znać na PM to podjedziemy razem, bo mam jeszcze w jednym aucie EGR do zrobienia u kolegi :)
Polecam uzytkownika @sdero. Po jego modzie jtd 1.9 cf2objezdza 2.4 jtd ;) w weekend bede w krk wiec dla niedowiarkow moge zaprezentowac;)
A.tak.serio mialem zaszczyt skorzystac z uslug firmy carconcept z rzeszowa zawineli 400zl i co? Przy 3000rpm zupelna odcinka paliwa. Po zalozeniu kilku tematow na.forum sdero z conmir byl jedynym ktory mi w tej sprawie zechcial pomoc a co jeszcze puscil maila do.tamtych tunerow co zaowocowalo zwrotem gotowki z ich strony.
Pomaga mi przy mojej 147 już od kilku lat.
Jeśli chodzi o sprawy programowe, to na początek - usuniecie EGR (szybko, sprawnie - i co najważniejsze, od tego momentu brak problemów z kopceniem, brak potrzeby czyszczenia EGR...).
Ostatnio zdecydowałem się na ponowne odwiedziny - tym razem przyszedł czas na program (trochę więcej mocy).
Kilka minut roboty i samochód całkiem inny. Musiałem się na nowo przyzwyczajać - taki przyrost mocy. Teraz to przyjemność już od niskich obrotów. Jest taki zapas mocy, że póki co nie wciskam pedału przyspieszenia bardziej jak około 30%. Wręcz bym powiedział, że jak dla mnie, jest za mocny... ale wiadomo - człowiek z czasem się przyzwyczaja ;)
Póki co zrobiłem na tym programie cały bak paliwa, i spalanie delikatni niższe. Zobaczymy dalej co będzie, ale już widzę, że poprawa na plus.
Samo podejście do tematu - bardzo profesjonalne.
Przed wgraniem - sprawdzenie parametrów.
Po wgraniu - jazda testowa z odczytem parametrów.
Na koniec dostałem jeszcze szkolenie (na czym polega program i jak są ustawione poszczególne parametry).
Z czystym sumieniem polecam każdemu... Przy okazji (ale to już prywatnie), muszę podpytać, bo kumple z innymi samochodami też by chętnie podjechali ;)
Dodatkowo okazało się, że przepływomierz, który mam założony (zamiennik, który również polecił mi sdero), okazuje się lepiej mierzyć od oryginału Bosh'a (który swoją drogą musiałem czyścić co zmianę oleju... a jakoś na zamienniku jeszcze nie było potrzeby).
Ja mam z Mirkiem (@sdero) same pozytywne skojarzenia. Po jego robocie (egr off+program+cenne porady) samochód (AR 156 2,4 20V) to po prostu szatan. Po 10 marca leci do niego moje kolejne wozidło.
Rownież polecam kolege @sdero. Rok po zmianie programu i egr off zadnych niepokojacych skutkow nie ma, same pozytywy. Auto duuuzo chetniej reaguje na gaz :) Co do samej wizyty - dokładnie objaśnione co i po co zostało zmienione w programie, profesjonalnie :)