jahu sa przeciez klapy w 2.0 sam Tomek gdzies o tym pisal.Wszyscy mysleli, ze ich tam nie ma ale jednak sa.
Printable View
jahu sa przeciez klapy w 2.0 sam Tomek gdzies o tym pisal.Wszyscy mysleli, ze ich tam nie ma ale jednak sa.
Rozrząd będzie mi wymieniał mechanik. Jak mu wytłumaczyć jak ma usunąć te klapy, jakieś zdjęcia macie jak to wygląda?
Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
nie masz w swojej okolicy ogarnietego mechanika??Gdzie mieszkasz??
W 2.0 wszyscy myślą, że nie ma bo w końcu są bezproblemowe... póki co :)
Ario, sprawdź jaki masz kolektor- plastikowy czy aluminiowy?
Ok, sprawdziłem i wygląda, że mam kolektor plastikowy (na tyle co udało mi się dojrzeć bez ściągania osłony).
no to trzeba go wyciągnąć wyłamać klapki a następnie wyciągnąć ośki i albo zaspawać otwory albo uciąć ośki i wkleić ja na kleju do szyb albo innym. Tak żeby był szczelny. Następnie wyciągnąć listęzazębiającą albo taki plastik który sprzęga siłownik z zębnikami. W efekcie klapek brak, silnik podłączony i bezproblemowa eksploatacja.
Dobra, tak powiem mechanikowi żeby to ogarnął przy okazji rozrządu. Dzięki Panowie za pomoc. Coś robić z EGR?
conajmniej zaslepka z dziurkami pod EGR albo calkowita i wylaczenie programowe.Ja mam ta pierwsza opcje i od 2 lat jest OK
Byłbyś tak dobry i dał mi linka do tematu o tym? Jestem to w stanie sam zrobić czy muszę mechanikowi tłumaczyć? :-)