Jutro jak bede mial czas to sie pobawie :) najpierw odkrece wezyk i zobacze co sie stanie czy tloczek sie wkreci czy nie.
A i dzieki za info z ta blacha - postaram sie ja cofnac :))
Printable View
Jutro jak bede mial czas to sie pobawie :) najpierw odkrece wezyk i zobacze co sie stanie czy tloczek sie wkreci czy nie.
A i dzieki za info z ta blacha - postaram sie ja cofnac :))
Koledzy dobrze piszą, najpierw trzeba sprawdzić zacisk, ręczny ma odbijać do końca. Po odkręceniu zacisku będziesz wiedział czy jest w porządku.
Miałem podobny problem jesienią, ale skończyło się na wymianie przewodu hamulcowego. Pomogło.
Dzisiaj wyciagnalem zacisk i nawet bez plynu szedl ciezko. Niby sie nie blokowal ale jak byl jeszcze przewod podlaczony tez sie nie zatrzymywal.
Nasmarowany, odpowietrzony ale nie mialem juz sily na jazde probna :)
Proponuję wyjąć zacisk wyczyścić wszystko i powymieniać podstawowe gumy.Mi zacisk trzymał przez linkę,nie odbijał do końca,ale bez linki to bez problemu.Jak bez zaczepionej linki ręcznie go naciągniesz i Ci nie odbija , to na pewno jest coś nie tak,być może trzeba będzie go rozebrać do gołego.
Co do wkręcania tłoczka to poluzuj odpowietrznik i będziesz wiedział czy to faktycznie opór mechaniczny,logicznym się wydaje że jak się zwiększy ciśnienie to może mieć opory.