Osobiscie :) w innym linku piszesz ze chcesz zeby ktos za Ciebie przetrzepal auto i kablem powywilaj aby je sprawdzic :/ Ja mysle ze za bardzo nie wiesz co i jak
Osobiscie :) w innym linku piszesz ze chcesz zeby ktos za Ciebie przetrzepal auto i kablem powywilaj aby je sprawdzic :/ Ja mysle ze za bardzo nie wiesz co i jak
A co do kierunku skąd chcesz sprowadzać to dlaczego Włochy?
Moim zdaniem jest to dobry kierunek jeśli ma nie być rdzy - bo nie sypią dróg solą bo nie musza ;-) jednak obiegową opinia ze Włosi nie szanują samochodów moim zdaniem jest bliska prawdy, więc mechanicznie lub silnikowo prawdopodobnie samochód będzie nie za dobry. Do tego słońce które operuje mocniej bardziej wypala plastikowe elementy które mocniej matowieją, podobnie lakier. Dokładnie tak było w przypadkach Alf, które ja oglądałem a pochodziły z Włoch, poza tym widziałem jak wyglądają samochody np na ulicach Rzymu niezależnie czy nowe czy stare.
Ok.. to wszystko rozumiem i mam to na uwadze.. choć zauważyłem ogromne zróżnicowanie wyposażenia.. bo jest dużo "golasów" ale ze skórą .. albo "pełne" wersje ale bez xenonów.. duża większość ma dobre nagłośnienie i skóre.. ale i tak większość dodatków była dokupywana osobno więc nie zależą od wersji i nie ma jakieś takiej spójności.. dlatego wpisałem tylko preferencje..
Zależy mi najbardziej na pewnej mechanice i historii auta.. jak będzie miało zamiast 120tys 160tys przebiegu ale pewnego to płakać nie bede.. żeby było zadbane zarówno pod względem mechanicznym jak i wizualnym...o wyposażenie się nie martwie bo i tak wiekszość ma dość bogate wyposażenie..
- - - Updated - - -
.. i w skócie ujmując o to właśnie się rozchodzi.. aby mieć pewność i mieć komu zaufać.. a z tym najtrudniej :)
- - - Updated - - -
Włochy bo zauważyłem że z tego względu iż jest to rodzima marka ceny są o wiele niższe niż w innych krajach.. można kupić auto o ok 30 % taniej niż w Polsce nie mówiąc już o innych krajach.. i to nie mówie o handlarzach ale o autoryzowanych salonach Fiata i Alfy.. można znaleźć naprawdę piękne sztuki.. zadbane.. większość tych zadbanych ma fabrycznie przyciemniane szyby.. lub aterminczne.. i na gwarancji serwisu min 12 miesięcy.. fakt że Włosi nie dbają o auta ale firmowe oddawane do salonu w rozliczeniu można zaleźć w dobrym stanie. Może się myle??
Jeszcze jedno. Nie wiem co Ci po 12 miesięcznej gwarancji z ... Włoch. Jak ją planujesz zrealizować gdyby coś? Z drugiej strony są np. samochody z prawie dwuletnim TUV wystawionym w Niemczech - zdarzają sie takie oferty. Oznacza to że samochód naprawdę musi być sprawny mechanicznie i nie mieć wycieków. W Niemczech nie tak łatwo o przegląd jak w Polsce. Jeśli ktoś nie wierzy to oto cytat z http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...one_przez.html
"W Niemczech co czwarty wóz nie przechodzi badań technicznych. Najwięcej kłopotów sprawiają siedmioletnie i starsze. Wśród dwu-trzyletnich poważną usterkę ma co dziesiąty, a spośród dziesięcioletnich - aż co trzeci." To bez wątpienia świadczy o tym ze TUV jest coś wart.
Tylko pytanie co łatwiej będzie Ci dołożyć we własnym zakresie: audio/skórę czy np. xenony z samopoziomowaniem lub automat itd?
Możesz zerknąć na auta z Deft Autka - prowadzi je Tomek_KRK z forum. Ogólnie polecane miejsce na forum. Tylko raczej w 2009 z 38k tam nie masz co celować :)
Zebys się nie zdziwil, za 40k masz niezłego progressiona co prawda ale za to w automacie i drugiego za 38 k
http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C31366994.html
http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C32048349.html
Co do sprowadzenia to user Szerszen mysle ze bez problemu, a jak chcesz pelna fakturę albo fat 0% zwany kiedyś vat marza to wspomiany wyżej Tomek_krk, Tradelux albo ostatnio aktywny Kubiczne bez problemów Ci taka akcje ogarną. Tylko jak to ktoś mawia klient musi być zdecydowany z funduszami przy tylku :P
A skoro kupujący ma takie wymagania, to ja go doskonale rozumiem. U mnie tez ma być czerwona, w benzynie i kombiaku i nie ma bata ;)
Szczerze powiem że przeglądałem.. i w 2009 faktycznie duży wybór a ceny od 38 do 42tys.. wiec w zasięgu.. tylko czy pewne?? Dużo tego ma... A o SUPERALFA.PL z Częstochowy ktoś się może wypowiedzieć??
- - - Updated - - -
o sprowadzeniu z Włoch mówimy??? Bo tam podobno umowę u notariusza trzeba spisywać i znać się na włoskim prawie troche...
- - - Updated - - -
o sprowadzeniu z Włoch mówimy??? Bo tam podobno umowę u notariusza trzeba spisywać i znać się na włoskim prawie troche...
- - - Updated - - -
Nie chodzi o korzystanie z gwarancji ale na tej samej zasadzie co w innym kraju- lepiej kupić coś z salonu bo skoro dają gwarancję to nie podpiszą się pod złomem.. lepsze to niż całkowicie w ciemno.. kupiłem tak pare lat temu Honde na drugim końcu Niemiec.. z gwarancją i choć wiedziałem że nie skorzystam to przez to wiedziałem że to pewniak.. a dużo salonów na gwarancje autoryzowane przez TUV.
A może poszukaj w Polsce z gwarancja. Ostatnio oglądałem 159 w Warszawie w ... Nissanie. Carserwis tez ma taka opcję.
@ melinek11
stary, nie rob lipy, jak chcesz kupic 159 to zadaj sobie trud i przeczytaj chociaz ostatnie 85 stron tego watka o zakupie ar 159
naprawde dowiesz sie wszystkiego o 1.9, 2.0 i 2.4 w ropie, 1.75 tbi, superalfie, itd
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...159_brera.html
- - - Updated - - -
errata, mialem na mysli tego wszystkiego co trzeba do zakupu wiedziec ;) eksploatacja to inna manka :P