A mi kazali iść do któregoś ze sklepów i zapłacić dopiero potem by mi ściągnęli (wtedy chodziło o sprężyny zawieszenia). Chciałem całość załatwić online i nic z tego nie wyszło
Printable View
Tle że na jednym siłowniku z tyłu od A6 w trakcie zamykania wykrzywia się maska gdyż te od audi są cholernie mocne. Ja mam 2 siłowniki, fakt że ciężko się zamyka maska ale nie podobało mi się to krzywienie maski przy zamykaniu. DO przodu to wyczytałem gdzieś że pasują również od Opla astry 2 lecz tego nie potwierdzę na 100%
Uważałbym z zamiennikami do Coupe gdyż one nie otwierały w nich maski do końca i trzeba było się mocno schylać. Gyby długość była identyczna to może były by ok, bo maski w Coupe są stalowe, nie tak jak w Gtv z dykty. :D
temat znany ; używane 2 tyg i padły koszt 50 + wysyłka . zamuwiłem w sklepie nowe jakieś szwedzkie ponoć najlepsze , za dwa 180zł .mają być we wtorek ,zobaczymy co to ?. jak dostane to podam marke , siłe ,i wymiary.
Koledzy,
I jak, dało dobrać się jakieś zamienniki?
Jeżeli nie, to gdzie można kupić tanio oryginały?
P.
Tanio oryginał kupić? ASO niestety :( ale jeśli ktoś ma jakieś namiary lub dane techniczne siłownika mógłby się podzielić informacjami :)
Ja zakładałem do tyłu z Audi a6 do 97r wersja sedan, a do przodu pasują od Peugeota 406, koszt ok.50zl szt. , tylko w 406 sa dwie wersje, króciutkie i właśnie te długie, ładnie pasujące do Gtv/Spider. Mam już 3 miesiąc i jest ok, zarówno długośc jak i siła.
Kolego a czy mógłbyś podać jakieś bardziej szczegółowe dane spisane z siłownika? Chodzi mi oczywiście o siłowniki maski - przód
--------------------------------------------------------------------
EDIT
UDAŁO SIĘ!!! :D Znalazłem sklep gdzie można kupić sprężyny gazowe które są zakładane na pierwszy montaż! :D
Pokrywa silnika:
Siła 200N
- Stabilus 7369AA, występuje również pod numerem 0869SH
- alternatywa to LESJÖFORS 8000706 lub LS8000706
Pokrywa bagażnika:
LESJÖFORS 8100717
W obu przypadkach sprężyny gazowe montowane w Gtv DO 1998r
www.eurotechnika.com.pl <- tu są stabilua
aniol, a orientujesz się, jaki jest koszt per 1 szt.?
P.
Tak, ale do tego za chwilę dojdę :) Do rzeczy:
1. Realizacja zamówienia to czas do 3 tygodni
2. Niestety wprowadziłem Was w błąd i nie są to siłowniki Stabilus (nie pierwszego montażu) za co przepraszam - są to zamienniki
3. Możliwość kupna z formą zapłaty przelew jak i pobranie
4. 1 szt sprężyny gazowej to koszt 60zł + wybrana opcja zapłaty
5. Oznaczenia zamiennika to MS 08-1388.
Ja już zamówiłem sobie 2 szt zobaczymy jakiej będą jakości, oczywiście po małych testach i pewnym czasie napiszę swoją opinię na forum :)