-
Sprawdzalem sposobem fr33 i cos mi nie pasowalo. Zaczalem szukac tego otoru przy kole zamachowym i okazalo sie ze rozrzad przestawiony o 1 zabek. Dlugo szukalem otworu do kola zamachowego, byl zaślepiony plastikowym korkiem. Jak ustawie to napise jakie rezultaty. Dzieki za pomoc chlopaki.
-
Jeśli chodzi o przestawienie ząbka rozrządu to nie ma to wpływu na odpalanie. Ja miałem przesunięty rozrząd w swoim boxerze w jednej z głowic i odpalał tam samo normalnie jak po wymianie i poprawnym ustawieniu rozrządu. Minimalnie go to tylko zamulało.
-
Sa 2 gorne polozenia tloka, 1 obrot walu to 0,5 obrotu walkow rozrzadu i tu pytanie w kiedy jest sprezanie a kiedy wydech??????????????????? w obu ustawieniach nie dochodzi do kolizji. To tak jakbym mial przestawione o 180 st.............
-
Nic nie piszecie bo moze wyrazilem sie nie jasno moj problem polega... na 1 obrot walu korbowego przypadaja 2 obroty walka rozrzadu. Czyli pierwszy tlok jest 2 razy w najwyzszym polozeniu podczas dwoch obrotow walka rozrzadu raz jest to sprezanie a 2 raz wydech przy . W jaki sposob okreslic w jakiej fazie jest pietrwszy tlok i jak wedle tego ustawic walek rozrzadu???