A jak ktoś ma wymienione wahacze, łączniki stabilizatora, końcówki drążka, gumy stabilizatora i mimo to puka po przejeździe przez śpiącego policjanta to co to może być? :P
Printable View
A jak ktoś ma wymienione wahacze, łączniki stabilizatora, końcówki drążka, gumy stabilizatora i mimo to puka po przejeździe przez śpiącego policjanta to co to może być? :P
Nie wymieniłeś jeszcze auta i to dlatego :P
A tak poważnie to pukanie jest w stylu pukania drążka stab czy nie do końca w tym stylu? może masz luźną puszkę od filtra powietrza bo ona lubi i pukac i wibrować jak jest luźna. A może to jeszcze inny element nie związany z zawieszeniem.
Co do wymiany tulei i gum na wahach to każdy robi zgodnie z doświadczeniem. Jednym to pomaga innym niekoniecznie i za chwile i tak trzeba wymienić cały wahacz. Największy na to wpływ ma chyba różnica w drogach po jakich się poruszamy...
Poduszki amortyzatora.
Co do regeneracji - 125 zł przy komplecie, 130zł przy pojedyńczych wahaczach. Za całość - robione na ori częściach.
Po co przepłacać.
Niby mi mechanicy bujali autem na boki i powiedzieli, że to nie poduszki amortyzatora... ale w sumie co jeszcze zostało :P
Dzięki wszystkim za pomoc. Moge jeszcze dodac ze jakies 2 tygodnie temu wymieniałem wahacz dolny lewy, który strasznie SKRZYPIAŁ. Okazało sie ze był zapieczony sworzeń. Dzwięk był całkowicie inny niż ten o którym pisałem na początku tematu.
Tu miałeś zapieczony, a tu możesz mieć już wybity, to dwie zupełnie inne rzeczy, co za tym idzie, jedno i drugie inaczej brzmi :D
Jak masz gdzie zregenerować, to regeneruj ;) Jak nie masz sprawdzonych fachowców, to wymień cały wahacz :) Wymienisz tuleje, za jakiś czas poleci Ci sworzeń i będziesz kwiczał jak ten wahacz ;)
Hej.
Ja mam podobny problem,cos mi popukuje na nierownosciach w przednim zawieszeniu,bylem na dwoch stacjach diagnostycznych i niby wszystko jest ok.Dziwne jest to ze przez tydzien potrafi popukiwac a potem przez kilka dni jest cisza.Jakies pomysly:)?
Mi pukalo i co sie olazało że jażmo w przednim prawym kole nie bylo dokrecone...
Wysłane przez Tapatalk
Mi przestawalo po deszczach, hehehe wystarczyło że gdzies tam sie woda dostała i było ok, az żal było wówczas wymieniac...ale to krótkotrwałe wiadomo. w moim przypadku przyczyną stukania był przegub wew.
Ale pukanie a pukanie.
Można sworzeń sam, czy tuleje, ale własnie ciekawe jak za chwile czy wahaczy nie trzeba będzie.