-
Jeżeli przed naprawą h-ce działały to raczej nie czepiałbym się regulacji serwa. Serwo można sprawdzić czy działa - przed odpaleniem po pompować pedałem h-ca , trzymając wciśnięty pedał h-ca odpalamy silnik powinna być odczuwalna zmiana pod pedałem h-ca -
Ja sprawdziłbym czy nie zblokował się trzpień pompy h-ca. Trzpień w położeniu neutralnym powinien mieć wyczuwalny delikatny luz na pompie.
-
No dobra a czemu mogło się rozregulować ?
Wysłane przez Tapatalk
-
Odłącz przewód podciśnienia od serwa, kiedy masz zblokowane hamulce. Jeżeli odpuszczą to serwo do wymiany, jeżeli nie to może być rozregulowane. Znajomy mechanik mówił mi też o sytuacji w której zacinały się zawory abs/esp i blokowały koła. Ale najpierw sprawdź serwo, bo zauważyłem na forum, że sporo osób ma z tym problemy po odpowietrzaniu u siebie w garażu. Wygląda mi na to ,że starsze serwa mogą się uszkodzić przy zbyt głębokim wciśnięciu pedału hamulca.
Czytałem też tu na forum, że niektórzy oszukiwali to, przez regulację trzpienia aby tłoczek pompy bardziej się wycofał nawet mimo tego, że serwo nie wróciło to swojej pozycji "0". Ale narzekali na miękki i głęboki hamulec
-
A widzisz wczoraj bawiłem się tym regulacja trzpienia wyeliminowala problem zblikowania. Czyli pewnie mimo wszystko mam serwo rozwalone. No nic zobacze jak się będzie hamowało w najbliższym czasie.
Wysłane przez Tapatalk