Nie sprawdzałem, sprawdze na weekend i dam znać. Dzięki za pomysły. :)
Printable View
Nie sprawdzałem, sprawdze na weekend i dam znać. Dzięki za pomysły. :)
Panowie, a co z grzałką filtra paliwa? Przekopywałem się kiedyś przez ten temat i pamiętam, że było coś takiego... W moim przypadku świece mam ok, kable i elektrykę też, mimo to co jakiś czas pojawia mi się ten błąd.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Świece wymieniłem wszystkie, caly komplet i przekaźnik. Sprawdze kable i dam znać.
Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m przy użyciu Tapatalka
Jak nie zadziała, to pomierz sobie wszystko dokładnie. Sprawdź sobie świece (nawet nowe) pod względem oporu. Oczywiście kable. Jest jeszcze kwestia czy włącza się grzanie wtórne (do 50 stopni). Tu są dane i rozpiska http://www.conmir.pl/diagnostyka-ukladu-swiec-zarowych/
Kabli niestety nie miałem jak sprawdzić, jeśli ktoś mógłby mi z kolegów z forum sprawdzić byłbym wdzięczny ;)
Jednak sprawdziłem świece (wszystkie nowe) i okazało się, że jedna jest spalona..:/ Wymieniłem ją usunąłem błąd odpalam i dalej to samo :/ co dalej Panowie? :/
No ja świece wymieniłem już, więc chyba też musze teraz odwiedzić elektryka.. :/
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Odświeżam, gdyż zauważyłem, że autko na zimnym silniku pali bez żadnych problemów "na tyk" a jak jest ciepło około 20 stopni i więcej ma problemy z odpaleniem.. rozrusznik kręci i kręci aż załapie.. więc o co chodzi? :/ jakieś czujniki od temperatury?