czyli po założeniu dystansów nic nie obciera ? jakie ET masz? 35?Cytat:
Napisał Wodzu33
Printable View
czyli po założeniu dystansów nic nie obciera ? jakie ET masz? 35?Cytat:
Napisał Wodzu33
Teraz nie obciera raczej (na podnośniku nie obcierało), nie wiem jakie mają ET. Takie same felgi ma forumowicz bobryt w 155, może on będzie wiedział.
ja kupilem do mojej belli nowe 17 brocka o szerokosci 7cali i planuje nalozyc na nie 205 50 mam nadzieje ze nie beda obcierac chociaż przymierzalem na sucho fele na piascie i sie boje ze moga mi jednak obcierac a ET mam 35
http://www.forum.alfaholicy.org/showthread.php?t=11374
Alfa Romeo 164, rok 88 > 98 :: 4x98, o58,1, ET 38
Alfa Romeo 164, rok 88 > 98 :: 5x98, o58,1, ET 38
;)
Twin Sparki widziałem tylko z 4 śrubami.
Tomku, a orientujesz się jakie minimalne ET można wsadzić do 164.
Kupiłem jakiś czas temu felgi( co prawda na oko). Szerokie na 7,5 cala, ET25.
Wydaje mi się, beda wystawać za bardzo na zewnątrz pojazdu.
Sprawdzałem jak to wygląda z oponami 225/45 R17 - wystają poza błotniki :(
Nie wiem, czy jak dam 205/50 R17, to czy będzie na styk. Cieżko u mnie w mieście znaleźć ten rozmiar, żeby zrobić test.
Majkel ile wystają Ci koła poza obrys błotnika? Może wystarczy wyjąć dystans
Mam podobne koła jak Ty zendera 17'' 7,5 et 25 i z przodu są prawie na styk z oponą 225/45.
W drugiej alfie mam 18" 8,5 et 30 z oponami 225/40 i rantami ochronnymi i też wchodzą i nie obcierają. Oczywiście nic nie wystaje powiedział bym że pasuje idealnie Z tyłu dołożyłem drugi dystans seryjny. Zawieszenie -60mm.
U mnie wystają tak z 5mm. Wyjąłem dystans oczywiście.
Mierzyłem felgę z oponą z jednej strony tylko. Dopiero wieczorem się skapnąłem, że błotnik po stronie po której mierzyłem felgę jest jakiś dziwny. Bardziej spłaszczony i może dlatego jest taki efekt(ktoś go wcześniej nieumiejętnie reperował).
Czy musiałeś dawać krótsze śruby mocujące koła? Te co mam są za długie do moich felg.
EDIT:
Felgi 7.5 cala, ET 25, z oponami 215/45/17 wchodzą bez problemu :)