-
O immo weź sciqgnij zaslepienie kolumny pod kierownicą i idź za kablem od antenki w dol za bezpieczniki tam jest wejście immo. Czasem pomaga docisniecie kabli, ale radzi się odpiecie i czyszczenie wtykow contact sprayem. Nie odpalaj na plaka szkoda żeby silnik zasysal syfu. Ja tez mialem immo i czyszczenie pomogło
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
-
Dobra spryskałem wszytkie wtyczki jakie były za bezpiecznikami kontaktem, oprócz dwóch takich czerwonych wąskich(nie potrafiłem ich odpiąć), czy któraś z nich to ta wtyczka od imo? Silnik nadal nie odpala, kontrolka cały czas sie świeci.
-
A, że tak dopytam, co było przyczyną metalicznego odgłosu zależnego od obrotów silnika (pierwotnej przyczyny problemów)?
Po drugie to sprawdź wyłącznik bezwładnościowy pod siedzeniem kierowcy - z immo to ma niewiele wspólnego ale z odcinaniem paliwa już sporo - jest o tym dużo na forum.
-
Co było przyczyną? Niewiem bo jescze nie odpaliłem a z kompem rownież nie moge się połączyć. A czujnik bezwładnościowy oczywiście był już sprawdzany przeze mnie. Jutro chce zobaczyć pod kanapą czy przy pompie paliwa nie ma jescze jakiegoś przekaznika, moze tam jest przyczyna?
-
Tam niczego nie znajdziesz, pompę w baku słychać od razu po przekręceniu kluczyka (ciche buczenie) zanim jeszcze zgaśnie CODE - właśnie to sprawdziłem.
-
U mnie nie słuchać jej...
-
To masz punkt zaczepienia, powodzenia.
-
No myśle że jej nie słychac bo imo ją blokuje i nie podaje paliwa. Dobrze myśle?
-
Dzisiaj zauważyłem ciekawą przypadłość, mianowicie jeżeli zacznę kręcić rozrusznikiem i potem wyciągnę szybko kluczyk i znowu w pozycje MAR kontrolka alfa CODE gaśnie, ale dalej nie moge odpalić. Co to oznacza? Dołączam film:
http://youtu.be/rIOrU36GliY