Skoro mowa o springach to chciałbym założyć na tył takie żeby były troszkę twardsze i żeby było wyżej i zastanawiam się nad sprężynami od 156 kombi do 147,znane są rezultaty takiego przeszczepu?
Printable View
Skoro mowa o springach to chciałbym założyć na tył takie żeby były troszkę twardsze i żeby było wyżej i zastanawiam się nad sprężynami od 156 kombi do 147,znane są rezultaty takiego przeszczepu?
a więc sprawdziłem spręzyny, z przódu są zółte kropki a z tyłu niebiesko-czerwone ? W każdym bądź razie przód i tył nie ma takich samych kolorków
dzięki za odp, choc to trochę dziwne...W 159 wszystkie elementy sa zaznaczone tym samym kolorem.
Dołączam się do pytania.
Czy podejdą do 147 jtd eibachy pro kit -30 przód - EW1020001VA tył - EW1020002HA ze 156 jtd sedan?
Na stronie eibacha numery tyłu są inne, ale może ktoś ma doświadczenie?
Sent from my Lumia 925 using Tapatalk
Ja kupiłem do mojej 147 springi -40 vogtland od modelu 156 i powiem tak:
przód jest idealny ale tył niestety jest wyżej niż się spodziewałem i do tego sprężyny w części górnej wypadają z poduszki i hałasują 3 dolne zwoje które powinny być złączone jest na nich luz i dobijają do siebie, gdy siądą 1-2 osoby z tyłu to jest ok. Ale ostrzegam forumowiczów przed takimi zakupami bo można kupić normalne i nie mieć takich przygód.
Pozdrawiam