Postaraj się w takim razie kupić silnik, który jest jeszcze zamontowany w aucie. Takie też się zdarzają.
Printable View
Stawiam na turbo. Zdejmij rure z turba i zobacz czy jest olej i ile go jest.
Turnia sprawdzona i wszystko z nią jest w porządku.Cytat:
Stawiam na turbo. Zdejmij rure z turba i zobacz czy jest olej i ile go jest.
Jaki masz przebieg ? po 200tys nawet nic podobnego nie ma miejsca. Chyba ze ktos jezdzil bez oleju.
na liczniku jest pod 200tys z czego ja ostatnio zrobiłem około 40tys w rok.
Też kiedyś miałem dylemat - naprawiać silnik w fiacie brava czy kupić używany. Naprawa - kosztowała prawie tyle co wartość fiata. Dzisiaj nie żałuję. Fiat śmiga a robię nim prawie 120 km dziennie. O naprawie silnika ( a nie kupnie używanego) zadecydował fakt, że zamierzam jeszcze dłuuuugo go używać. Zadaj sobie to samo pytanie- czy chcesz jeszcze przez dłuższy czas jeździć AR , czy za rok ją sprzedać. Odpowiedź sama się nasunie .
W jaki sposób sprawdziłeś porobiłeś logi ? Czy tylko luknołes że nie jest przypocona za bardzo i nie wyje. Ja w drugim aucie 156fl 1.9 16V turbo było w nienajlepszej kondycji jak ją kupowałem ale po pewnym czasie zaczęła poprostu pić olej aż w końcu tydzień temu padła całkowicie. Nie wierze,ze silnik jeśli przebieg wiarygodny jest w takim stanie chyba ze była cofka z 500kkm.
JTD uchodzą za pancerne jednostki, więc przy twoim deklarowanym przebiegu chyba jest nierealny aż taki stan jednostki napędowej