-
nooo konkret,18 i profil pieekna rzecz, ale poki co i tak sie wykosztowalem na moja niunie , a jescze w kolejce czeka czip, kluczyk musze dorobic i pare drobnostek, wiec na 18 to jeszcze sobie poczeka. Z rozpora chyba tez sie poki co wstrzymam,na obecna moc chyba nie ma sensu, ale fakt, jak juz ja zrzucisz to przejedz sie przed wstawieniem rozpory,a potem po wstawieniu to powiesz czy jest wyczuwalnie:)
-
Halim ma w swojej GT, zapytajcie jego.
pzd.
-
george dzieki :) !
jutro napisze do niego
wysle mu link aby sie wypowiedzial w temacie :)
-
Patrzac na krztalt rozporek na allegro - koszt zrobienia takiej to 30zl.. Na dniach cos pokombinuje i wyspawam. Pewnie powiecie ze nie. Trzeba markowa jakas z allegro itp. bla bla bla
-
Ja tak nie powiem
Przeciez to tylko kawalek matalu zrobiony na miare
No chyba ze ktos niby extra stopow uzywa do produkcji itp
-
No wlasnie z tego co sie rozeznalem, bo bylem w szoku ze rozbieznosc cen rozporek potrafi byc w granicach 600% nawet i zaczałem sie zastanawiac o co tu chodzi, to jedyna chyba roznica jest masa. W przypadku cywilnych aut to raczej nie bedzie mialo specjalnego znaczenia. Jak uda ci sie cos takiego wyspawac i to w granicach trzech dych to ja sie pisze i chetnie u ciebie sobie zamowie, poszprejuje na piekny ROSSO i bedzie pro!:D
-
Najlepsza będzie najprostsza, ze stabilnym mocowaniem, z materiału o niskiej ściśliwości/rozciągliwości, małej rozszerzalności cieplnej i przy tym lekka. A w życiu, jak to w życiu do codziennej "normalnej" jazdy rozpórka nic nie wnosi poza dodatkowymi kilogramami no i może wyższą samooceną posiadacza. Wg. mnie wyrzucenie kasy w błoto. Przy bardziej żywiołowej jeździe ale w parze obniżonym zawieszeniem i z dolną rozpórką to coś polepszy ale raczej nie w takim stopniu jak w samochodach gdzie kolumna amortyzatora jest bardziej odsunięta od ściany grodziowej (czyt. BieMWu, Merc, etc.) Wracając jeszcze do "życia". W przypadku gdy masz takową rozpórkę i dostaniesz strzał albo porządnie przysolisz jednym z kół np. w wysoki krawężnik to masz do roboty dwie strony:D. Podsumowując rozpórki - do normalnej jazdy to przerost formy nad treścią. Do sportu jak najbardziej TAK.
-
no i o to mje chodzilo, dzieki za info, temat rozporki odkladam gdzies daleko w takim razie:)
-
Witam,
Rozpórka fajna sprawa chodź przy tak sztywnym samochodzie jak GT nie jest to bardzo odczuwalne. Jeżdżę na 225/40/18 i jest sztywno.
Jeśli chodzi o montaż to jest to trudna sprawa co może potwierdzić george. Rozpórkę kupiłem niby na wymiar u górny-sport.pl i szczerze nie polecam ponieważ nie pasowała. Za duże spawy, i trzeba było przycinać i rzeźbić.
pozdrawiam, Halim
-
nie polecasz tej firmy-marki czy ogolnie ?
odczules jakas roznice na 225/40/18 }?