Jak masz dobrego mechanika to daj jemu. Zależy od finansów :) jak Cię stac i kasa to nie problem to ASO
Wysłane z mojego HTC One
Printable View
Jak masz dobrego mechanika to daj jemu. Zależy od finansów :) jak Cię stac i kasa to nie problem to ASO
Wysłane z mojego HTC One
mam pytanie, czy konieczne jest kupowanie nowej uszczelki pod głowice, po remoncie głowicy po 3 miesiącach trzeba znów ściągać głowice (na gwarancji po remoncie) uszczelka była nowa tak jak pisze ma 3 miechy.
Ja bym nie ryzykował i założył nową.Koszt w stosunku do ponownej wymiany tańszy.Kiedyś to dorabiało się uszczelkę w spec.zakładzie,starych się nie zakładało ponownie
UPG uszczelnia na zasadzie jej zgniecenia. Biorąc pod uwagę że dokręcasz tymi samymi momentami to używana UPG nie siądzie wcale i może nie uszczelnić.
dodam tylko że płyn chłodniczy też jest tłustawy więc to nie wyznacznik :)
Ale ma specyficzny smak. Nie pomylisz :)
Witam.
niestety mam podobne objawy co EC30. też dymi zazwyczaj rano i to jakieś 20 do 30 sekund po czym przestaje. podczas jazdy jeszcze przy hamowaniu silnikiem czuć taki smród jak ktoś opisywał. jestem po wymianie filtrów i oleju. z tego co zauważyłem, to płynu z układu chłodzenia ubywa, ale nie zauważam żeby przybywało oleju. znajomy mówi, że uszczelniacze zaworów, jednak chcę sie upewnić i doradzić czzy czasem nie regenerować głowicy. i jeszcze pytanie ile za takie usługi biarą sobie
Wasi mechanicy i znajome zakłady?
pozdrawiam.
Ubywa Ci płynu chłodniczego a on Ci mówi że uszczelniacze zaworów??? A co to ma ze sobą wspólnego? Chyba nie bardzo ta diagnoza :) jak już to UPG ma przestrzał do cylindra, ale to powinno też powodować nadmierne ciśnienie w układzie chłodzenia.
Z tymi uszczelniaczami to był pomysł przed sprawdzenie stanu płynów i oleju. Jednak po ostatniej jeździe gdy z rury kopcilo przez prawie dwa kilometry sam postanowiłem diagnozę o uszczelce. Mechanik który mi robi co potrzeba ma wziasc samochód we wtorek, ale mówi że chyba nie będzie się opłacało naprawiać. Dlatego chciałem się dowiedzieć od forumowiczow czy to naprawdę taka droga sprawą.
I jeszcze pytanie czy po zregenerowaniu głowicy itd moc powinna wrócić do tej fabrycznej, bo chyba z biegiem lat trochę koni już uciekło.
Sprawnośc silnika to nie tylko głowica. Jak ją zrzuci to resztę też oceni. Tak czy siak żadnego remontu nie można nazwać opłacalnym :) albo wykładasz siano i robisz dla siebie albo sprzedajesz tak jak stoi.