U mnie jest podobnie z tym ze przy max skręcie w prawo i tylko przy dużym mrozie
Cos piszczy!!! Pozniej juz nic nie slychac
Printable View
U mnie jest podobnie z tym ze przy max skręcie w prawo i tylko przy dużym mrozie
Cos piszczy!!! Pozniej juz nic nie slychac
Sprawdź górne mocowanie amortyzatorów... u mnie min opisywane piszczenie występowało... po wymianie nastała błoga cisza...
dzisiaj wjechałem na kanał i wszystko jasne. Powodem piszczenia była blacha która osłania tarczę hamulcową. Wystarczyło ją lekko odgiąć i po sprawie. :!: Taka pierdoła a potrafiła mnie nieźle wkurzać :P 5 minut i po problemie :wink:
Jak to się ma do obcierania blachy o tarczę podczas postoju ??????????????????? tego ja niezrozumiem :shock: Pomylic piszczenie z obcieraniem ,czy to trudno rozróznić ?Cytat:
Napisał czarek145
widocznie trudno
Prawda jest taka ,żę ciężko przez internet swtwierdzić, czy coś obciera , piszczy, trze, stuka itd. ... To co dla kogoś może być piszczeniem , dla innego z kolei obcieraniem i wątpie,żeby w takich sprawach mozna było jednoznacznie ponóc na odległość. Lepiej niech kolegaczarek145, podjedzie do warsztatu na szarpaki i podnośnik. Koszt nieduży, a prawdopodobieństwo poszukania przyczyny usterki wieksze niż na forum.
Pozdr. Tiga :wink:
A piszczenie nie może być spowodowane obcieraniem? Może piszczeć ślizgający się pasek, ale może piszczeć również blacha na skutek obcierania się z inna blachą.Cytat:
Napisał 75andrew155
zgadzam się, to są odczucia subiektywne.Cytat:
Napisał Tiga
U mnie piszczało przy kręcenu kierownicą i co się okazło - mało płynu w układzie wspomagania :oops: Dolałem i teraz jest OK. :D
Witam od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem alfy 155, wiem ze ten post jest o alfie 145, ale stwierdzilem ze nie bede zakladal takiego tematu jak on juz istnieje... Mam problem poniewaz 3 dni temu odebralem auto z warsztatu (powodem byla wymiana przegubu, pozniewaz mialem wczesniej zalozony nieoryginalny bez zebatki i nie dzialal mi ABS) jezdzilem autem po wymianie juz 3 dni i dzisiaj po "energicznym" ruszeniu ze skrzyzowania zauwazylem ze przy skrecaniu w lewo podczas jazdy piszczy (poprzez ocieranie) prawe kolo, nic nie stuka i nie puka. Co moze byc powodem tego piszczenia??
Może przegub nie dokrecony...