Nie błąd. Jak masz navi to po każdym uruchomieniu ICSa wyskakuje komunikat coś tam coś tam że masz się skupić na drodze a nie na ekranie :) dlatego odpina się niepotrzebną nawigację.
Printable View
Nie błąd. Jak masz navi to po każdym uruchomieniu ICSa wyskakuje komunikat coś tam coś tam że masz się skupić na drodze a nie na ekranie :) dlatego odpina się niepotrzebną nawigację.
Kurcze z tymi kolorami to widocznie nei działa w każdym ICS. Kiedys czytałem o tym (nie wiem czy nie na AC) nawet fotki były jak ktos zmienił kolor tła z czarnego na czerwony itp.
O tym tajemnym menu to też czytałem , że nei działa w każdym ICS tylko podobno w tych 166 z poczatków produkcji. Ja mam auto z 1999 z numerem nadwozia około 12tyś i u mnie tego menu tez nie ma :( U Tomaza znowu jest , a posiada autko chyba nowsze 2002? Czyli standardowo czeski tzn włoski film:D
Dokładnie, auto 2002 i jest. Czeski film :D
Kolory widziałem na fotkach: niebieski/czerwony.. u mnie nie trybiło, ale jeszcze na postoju sprawdzę, bo miałem włączony silnik i wchodził w "options" głębiej. A tak BTW najwięcej info znalazłem na forum Lancii ;)
Jak uda mi się do czegoś dojść to napiszę krótkie podsumowanie.
Przyda się :)
OK, oto krótkie streszczenie tego, co ustaliłem.
CLIMA + DARK wchodzimy do menu. Widzimy kody ICS i NAVI. Obsługujemy wszystko prawym pokrętłem. W menu mamy po kolei:
Odometer - wartość brana przez ICS do obliczania dystansu (przebiegu) w sekcji TRIP - można dopasować do niestandardowych felg/kół
Injection - objętość wtryskiwanego paliwa, do obliczania spalania w sekcji TRIP - można dopasować np. do instalacji LPG (spalanie gazu)
Con/Nachlauf - jedno krótkie wciśnięcie załącza napis "Range display on" i poszerza dane w sekcji Version; jedno długie wciśnięcie zmienia parametr "extern Video" z NTSC na PAL i z powrotem
Tag - ekran ustawień telefonu?
Nacht - kolejne ustawienia, nie mam pojęcia czego
Dimming - długie wciśnięcie wchodzi do ekranu z wykresem, który to podobno jest wykresem czujnika oświetlenia na górze deski i steruje ściemnianiem ICS
Nachlauf - pozwala zmieniać parametr Nachlauf od 0 do X minut, nie wiem do czego służy ten parametr
Current positi - przy włączonym zapłonie pokazuje aktualną pozycję wg GPS
Options - kolejne ustawienia nieznanych parametrów
Version - UWAGA, ostrożnie w tym menu. Jeżeli Con/Nachlauf nie ruszaliśmy to mamy tylko info o wersjach softu i czego jeszcze się da. Jeżeli włączyliśmy "Range display on" ekran przeskakuje na kolejne parametry, wyglądają na parametry spalania/zasięgu czyli TRIP od zaplecza, ALE
mimo tego, że widzimy tylko opcję "Go back", jak pojedziemy pokrętłem do góry pokazują się kolejne elementy menu:
SDV, List, Active, Ph Update, Update
lepiej nie wciskajcie Update! reszta parametrów nie reaguje, nie próbowałem Ph Update
Nie obyło się bez strat własnych :( zajechałem sobie soft 5.57 wersją 5.41 (pieprzony Update, zaciągnął soft nie wiem skąd, ale mam płytkę od navi w napędzie.. to chyba jedyna opcja). Nie udało mi się zmienić koloru wyświetlacza. Wyczytałem na forach, że menu jest dostępne dla tych, którzy mają NAVI w wersji G3, cokolwiek to oznacza. Menu i klawisze spisałem z natury, opisy funkcji pochodzą z forum Lancii, Alfaowner i z naszego - kompilacja ;)