Szczerze powiem ze w sumie to mało ważne czy spali 13 czy 14. Ważne jak sie jeździ :)
Printable View
Szczerze powiem ze w sumie to mało ważne czy spali 13 czy 14. Ważne jak sie jeździ :)
16l gazu na 100km. 4,5 km do pracy i 4,5km z powrotem. 100% po mieście i w zasadzie na zimnym silniku. 13l to może na autostradzie. Nie licz że będzie mniej.
Spalanie masz na odpowiednim poziomie, generalnie v6 na miasto to 15-20L i tyle. Kwestia kierowcy to i w trasie 10L osiągniesz :D ale wtedy to nie jazda :cool:
V6 to nie mistrz oszczędności :) Dla spokoju możesz zerknąć jak pracują sondy lambda, bo od tego głównie będzie zależeć spalanie ale przy tak krótkich odcinkach to większość przejeżdzasz w trybie sterowania pomijającym wskazania sond przez sterownik :)
Pociesze kolegę, ze u mnie średnio to 23, min na autostradzie 18 ale 25-28 tez nie rzadko łyknie. Noga ciężka, nie moge powiedzieć ale i auto dość specyficzne:-)
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
Jakieś 3 lata temu moja 166 2,5 V6 spaliła w trasie niecałe 8l/100km :)
Jednak..wcale mnie to nie cieszyło bo akurat była niedziela, Francja a tu pyk..i przepływomierz padł ;/ Jechałem ponad 800km z prędkościami.. 50-70km/h. Całe szczęście była noc i większość trasy we mgle ale stress zarypisty :)
U mnie 240km na 40L gazu. Oczywiście w mieście. W trasie jadąc delikatnie przejade 310km. Może ciut więcej.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka