Dzisiaj jeszcze sprawdziłem 2 sprawy :)
1. po uruchomieniu i jak już zacznie dmuchać ogrzewanie po stronie pasażera dmucha na nogi - chociaż nie jest nastawiony nadmuch na dół
2. w trybie AUTO - dmucha też na dół :)
Printable View
Dzisiaj jeszcze sprawdziłem 2 sprawy :)
1. po uruchomieniu i jak już zacznie dmuchać ogrzewanie po stronie pasażera dmucha na nogi - chociaż nie jest nastawiony nadmuch na dół
2. w trybie AUTO - dmucha też na dół :)
A możesz ustawić nadmuch na środek? Jeśli tak, to znaczy, że silniczek steruje przysłoną i problem leży po stronie modułu sterowania.
Chyba się dało - musiałbym jeszcze sprawdzić... tylko nie można zapalić strzałki w dół
SiwusBuu możesz opisać przyczyny i skutki oraz objawy. U mnie też nogi pasażera nie działa przycisk http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/152.jpg
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Przyczyn ewentualnego uszkodzenia panelu sterującego nie znam, nie rozbierałem go też, więc nie mam pojęcia jak to naprawić. Rozumiem, że na wszystkie pozostałe pozycje nawiew można przesterować? W trybie full auto grzeje Ci w nogi?
Na wszystkie pozostałe można przesterować. Natomiast do tej pory unikałem jazdy na Auto,bo nawet jak nastawie temp. 17 st. to mocno mi grzeje. Myślałem, że ten typ tak ma, ale może faktycznie coś z centralką sterującą jest nie tak? W poprzednim aucie Golf 4, climatronic działa super, jak nastawie temp 20stC na Auto to tak mam. W AR 159 jest jakaś lipa z tym Auto, albo ja mam coś skopane. Jutro zobaczę jeszcze czy dmucha na Auto.
Jak ustawisz 17*C, a we wnętrzu jest około 0, to normalne, że mocno dmucha ciepłym powietrzem. Tak to działa. Jak już dojdzie w okolice temperatury nastawionej, to intensywność się zmniejsza.
W sensie, że tylko na stronę pasażera wieje ciepłe powietrze, a po Twojej zimne przy ustawieniu takiej samej temperatury?