Chyba nic nie szkodzi na przeszkodzie abyś sobie dołożył filtr paliwa samodzielnie. To owo sitko w pompie paliwa filtruje jedynie "kamienie"...:cool:
Printable View
Chyba nic nie szkodzi na przeszkodzie abyś sobie dołożył filtr paliwa samodzielnie. To owo sitko w pompie paliwa filtruje jedynie "kamienie"...:cool:
Hej a czy po grzebaniu z pompa paliwa nie będzie trzeba niczego odpowietrzac czy cos?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
nie , grzeb smialo ,tylko uwazaj na uszczelke i dobrze dokrec ,
No właśnie w jednym z tematów problemem było ze uszczelka taka stara ze prawie w ogóle jej nie było i to powodowało problem. Zobaczę czy jest ok, czy nie zapchany filtr itp. Ewentualnie wymiana, a nie wiem czy jest sens używana na Allegro za 80zl czy nowa za... drożej
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ja moja kiedys rozbierałem i uszczelka jak nowa ,nie wiem od czego miala by sie zużyć ,no chyba ,ze juz ktos sie do niej dobierał,ale to prosta operacja, troche sie zasapiesz nim odkrecisz ta plastikowa nakretke, a reszta jak mowia to pikuś
W poniedziałek się będę za to brał, a pomysł, że uszczelka stąd: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...6ts_156_a.html
Edit:
teraz wyczytałem, że problem z odpalaniem może zostać rozwiązany przez wymianę zaworu zwrotnego. Jak już wyjmę pompę to wszystko się zbada.