-
Fajnie - z powodu gałki za 20zł wymieniać całe przednie zawiesie?
To tak jakby zamiast wymiany rozrządu stosować wymianę silnika ;)
A jak Ci coś puka, to wcale to nie świadczy o końcówce drążka. Może być naście powodów. Szarpaki + oględziny ręczne powinny wyjaśnić sprawę
-
no dobra ale zawieszenie jest jedna caloscia skladajaca sie z czesci czyli ze jak sie posypala jedna czesc to i druga itd czyli wedlug mnie oczywiscie najlepiej wymienic czesci skladowe i miec z glowy wymiane np wachaczca 2 mce po wymianie koncowki drazka
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:11 ----------
a i do mnie galka kosztuje ok 100pln
-
idąc Twoją myślą jak Ci coś zmuli w silniku nie szukasz przyczyny bo to na pewno jakaś składowa serducha i szukasz nowego motoru?
-
Kolego wymiana czesci skladowych zawieszenia przedniego w AR 145 to nie są duże koszta. Ja u siebie wymieniałem:
- końcówki drążka: 35 zł/szt. - FEBI Bilstein
- silentblocki (tuleje gumowo-metalowe wahacza) 65 zł/szt. - TRW
- robocizna: 150 zł
- ustawienie zbieżności: 40 zł
RAZEM: 390 zł
Jazda była o niebo lepsza. Zero stuków, ściągania, kierownica idealnie wyprostowana.
-
właśnie u mnie są wymieniane końcówki drążka.
Dzisiaj odbieram swoją Kochankę z warsztatu :)
-
ja wszystko rozumiem że fajnie jest Sobie wymienić wszystko i mieć nowe ale to jest już własna kwestia chcesz robisz, mi chodzi o to że nie w porządku jest wprowadzanie kogoś w błąd że jak końcówki się wybiły to już wszystkie podzespoły zawieszenia są do wymiany , ktoś może być laikiem w tych sprawach i przez takie teksty będzie żył w błędzie. Chyba się ze mną zgodzisz
-
nie wprowadzilem kolegi w blad napisalem ze to prawdopodonie koncowki drazkow a wedlug mnie jak sie juz grzebie przy zawieszeniu to dobrze jest zrobic wszystko zeby nie placic 2 razy mechanikowi i nie odstawiac auta po raz kolejny a ten przyklad z silnikiem troche glupkowaty byl nie sadzisz alfasound mania bo ronie dobrze wedlug ciebie jak sie wymienia rozrzad to sie kupuje tylko paski bez napinaczow
-
ja uważam że trzeba zmieniać części zużyte a nie szukać dziury w całym i wymieniać wszystko bo np. te podejrzliwie wyglądające wahacze ale jeszcze sztywne mogą jeszcze sporo przelatać i zamiast wydawać kasę można zalać wahy , kupić dziewczynie kwaity , bądź pójść na piwo (kolejność dowolna). Ale jest to forum każdy mówi co chce i ma swoją racje , więc gorąco Pozdrawiam.
-
Popieram postawę alfasound ;) <piwo>
-
Miałem taki sam problem, tez mi skręcało samo, ale kiedy wymieniłem przewody elastyczne od hamulca problem ustapił.