Też mam zestaw naprawczy ze sprężąrką a mimo to reszta jest schowana w pokrowcu w kole zapasowym:)
Printable View
Też mam zestaw naprawczy ze sprężąrką a mimo to reszta jest schowana w pokrowcu w kole zapasowym:)
Ok. Ja Koło wyjałem, ale pewnie pod tapicerkę upchne to jak mój przedmowca:)
Wysłane z HTC One
"ucho i nie wiem po co taki szpic wkręcany:D "
szpic służy do wkręcania w piastę przy montażu koła by można było bez problemu wycentrować:)
Ktoś używał już zestawu naprawczego? Co sie dzieje z opona po tym zabiegu?
Piszesz o takim uniwersalnym dostępnym na stacji paliw czy w w sklepie motoryzacyjnym czy o jakimś specjalnym Made by AlfaRomeo? :D
Jak to pierwsze to ja używałem, w sumie kilka razy...
Teoretycznie pisze, że trzeba na tym dojechać do najbliższego warsztatu i wymienić lub załatać oponę...
W praktyce można na tym zrobić kilka tyś km po mieście, na autostradzie już trochę mniej.
A z oponą dzieje się tyle, że się uszczelnia :D
A na serio to wpompowywane ustrojstwo to jakieś połączenie pianki i płynu, i jeżeli niewłaściwie to zrobisz(za mało km, za mało czasu) to w efekcie może to się zlać w jedne miejsce i opona będzie niewyważona co spowoduje ściąganie auta na bok i ścinanie opony.
Ale jak jest zrobione dobrze to można trochę z tym pojeździć, ale wiadomo, jakość super bezpieczne ani pewne to to nie jest...
Chyba, że chodzi o to drugie :P
No i zrobiłem tak:
1) Trójkąt poszedł na półkę do akumulatora
2) Apteczka poszła na rzepach na prawe nadkole
3) Zmieniarka poszła na prawe nadkole
4) Gaśnicę (raczej jej mocowanie;) przykręciłem na 2 wkrętach do tylnego pasa (tej części za światłami)
5) Klucze, kamizelkę i inne pierdoły upchnąłem do takiej torby z rzepem i wsadziłem na półkę na lewe nadkole
6) Koło zapasowa wyjąłem (jeżdżę tylko do pracy)
No i teraz mam ład, porządek, nic się nie telepie, a bagażnik w końcu pomieści teściową bez ćwiartowania;)
U mnie zestaw narzędzi jest w zagłębieniu prawej strony bagażnika (vis a vis mechanizmu anteny), a gaśnica na "półeczce" przed przekaźnikami. Wyglądają na przymocowane fabrycznie.
Kupilem chyba w tesco torbe z filcu z rzepami na zewnatrz, wpakowalem wszystko do srodka i torba przyrzepila sie do wykladziny w bagazniku. Nic nie stuka nic nie puka :))
Sent from my iPhone