-
Panie kolego jak masz 3d auto to jak chcesz pakować fotele od 166 które się nie składają? No chyba że nie będziesz nikogo wozić, albo pasażer / owie będą się wciskać w cyrkowy sposób na tył. W każdym bądź razie będzie ciasno. Pomysł zacny ale w 3d jakoś tego nie widzę :)
-
To oczywiste że decydując się na taki manewr w 3d to robisz auto dwu osobowe. Można by było zastosować dwie krańcóweczki i przycisk żeby fotel automatycznie przesuwał się max do przodu. To może by wlazło coś do tyłu :)
-
MArek to mówisz że do punto weszło ? Jak z rozstawem ? było dużo cudowania ?
-
Kusząca propozycja, skoro do punto wlazło to do 147 na pewno tez da rade ;d
-
Pewnie że weszło. Operacja była hardcorowa ale dało radę. Chwila zastanowienia, kątówa i jazda :)
Tam fotel jest na takim "stołku" do podłogi przykręcany. Pasował prawie idealnie między szyny fotela 166. To walnąłem najpierw klocka drewnianego na próbę a potem zastąpiłem go kątownikiem stalowym. Kątownik łączył ten ucięty stołek z szynami fotela 166. Kable to już banał. Oczywiście w małym puntolocie zrobiło się ciasno :) ale spoko. Miedzy fotelami ubyło kilka centymetrów mniej, więc wsteczny jak wbijam (najdalszy bieg) to gałka jest już przy samej poduszce fotela pasażera. Od strony drzwi przyciski są już przy samym schowku więc żeby przesunąć fotel to muszę to robić albo przy otwartych drzwiach albo rękę wsunąć od góry między poduchę a drzwi. Nauczyłem się tak obsługiwać fotele bo fabrycznie w 406 coupe też przyciski są już przy samych drzwiach i nie ma łatwego dostępu po ich zamknięciu. Ale skoro tam fabryka tak przewidziała to czemu by tak nie mieć w punciaku :)
Ogólnie w 147 powinno być luźniej. To sporo większe auto od punciaka I.
-
<cwaniaczek> tylko muszę pomyśleć nad tą tylną kanapą co robić
-
Kanapy nie pokonasz, przerabiałem w punto :sarcastic: nawet jak wyciąłem środek (na szerokość wlaśnie wystarczyło się pozbyć podłokietnika) to niestety samo mocowanie i ułożenie na ramie nie wchodzi w grę.
-
jakieś foteczki masz na gotowo jak wyszło w puntolocie ?
Dodano po 2 minutes:
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-wne...176039489.html
proszę bardzo, wiadomo że byłoby trzeba poprosić o dokładniejsze zdjęcia
-
To lepiej weź pewne fotele od rafała z bazaru.
Jeżeli chodzi o foty to zaraz coś poszukam.
-
no właśnie sięzastanawiam, muszę jeszcze sprawdzić szerokość szyn ale to też do niego napiszę