Osobiście miałem spalanie 7 litrów ale to na takiej trasie miasto-trasa. Oczywiście był tylko przelot przez miasto, bez żadnych korków itp. Ale to była bardzo emerycka jazda i w większości na tempomacie. Ale średnio zawsze mi wychodziło 9.
Printable View
Osobiście miałem spalanie 7 litrów ale to na takiej trasie miasto-trasa. Oczywiście był tylko przelot przez miasto, bez żadnych korków itp. Ale to była bardzo emerycka jazda i w większości na tempomacie. Ale średnio zawsze mi wychodziło 9.
[QUOTE=Marco21;1404655]
Mój komentarz był tak pół żartem oczywiście, jeśli tak mało Ci pali, to tylko się cieszyć. :)
Mi w jeździe miejskiej pali ok 10l. Raz delikatnie więcej, raz delikatnie mniej. Komputer pokazuje między 9.2 a 9.8 i od czyszczenia przepustnicy raczej nie przekłamuje. W trasie (autostrada) nie pali wcale mniej :( Generalnie jak zaleję pod korek, to do rezerwy robię ok 530 km...
A co do dynamiki, to już kwestia subiektywna.
W trasie lataj tak do 110 na tempomacie i spokojnie zejdziesz niżej. Ja jak chciałem jechać eko to na autostradzie to max 100km/h, tempomat i wio. Ale wiadomo, wstyd jechać z taką prędkością to parę razy tylko tak jechałem hehe.
Mam 120Km i polecam,jednak 2.0 Też daję rade nawet lepiej ;)
Ja też polecam 120KM, ale jako że szukam tera poliftowej to bardziej już szukam 2.0 :)
Tylko że wtedy na pewno gaz założę.
Tak Pany gaz to jest bajka,ja swoją 1.8 jak bym nie katował po mieście to 11,12 weźmie i koniec,trasa spokojna jazda to 9,BRC robi robote,polecam:D