no no wiesz wiem co czujesz bo sam krucho z kasa ja dzis do szlifu dalem wal i kieszen boli :/ a panewki chyba za miesiac :P
Printable View
no no wiesz wiem co czujesz bo sam krucho z kasa ja dzis do szlifu dalem wal i kieszen boli :/ a panewki chyba za miesiac :P
Szary
Jak będziesz potrzebował czegoś do silnika 17 8V to pisz może będę miał. Panewki już wyszły :wink: , są w mojej belli ale trochę części jeszcze jest 8)
A ja właśnie potrzebował bym panewki... a właściwie jedna korbowodową na 1szlif
sorry za spam bodzio_piotr :)
Panewki korbowodowe maja wymiar O.25 0.50 0.75 1.00 i STD Panewki Główne 0.25 0.50 i STD
nareszcie jakis fachowiec a moze wiesz jaki jeszcze powinien byc luz na pierscieniach tlokowych maxymalny ???
Komplet pirscieni do jednego tłoka silnik 1.7 grI.1.5 grII, 1.75 grIII. 3.0 i tylko nominał cena 85zł
ale mi chodzilo o luz na zamku pierscieni jaki jest maxymalny :mrgreen:
Tego nie wiem , zastanawiam się po co ci ten wymiar skoro pierścienie można dostać tylko nominalne?
ale nie o to mi chodzi mam elegancki cylinder i chcem wiedziec tylko czy musze pierscienie wymieniac czy one jeszcze pochodza a do tego musze wiedziec jaki jest dopuszczalny luz :mrgreen:
Jeśli cylinder jest bez progów a pierścienie nie popękane to śmiało mozna zostawic , pierścienie się nie wycierają tylko pękają i tylko wtedy się je wymienia lub gdy robisz szlif cylindra tylko wtedy gdy są progi na brzegu cylindra