Jesli reszta działała to może być slawe ja tak mam. Ale jeśli sterowanie zamka było uszkodzone to trzeba dać mastera. Aczkolwiek najwyżej nie działało by Ci zamykanie z tego zamka całego auta po wcisnieciu bolca i tyle.
Printable View
Jesli reszta działała to może być slawe ja tak mam. Ale jeśli sterowanie zamka było uszkodzone to trzeba dać mastera. Aczkolwiek najwyżej nie działało by Ci zamykanie z tego zamka całego auta po wcisnieciu bolca i tyle.
A orientujesz się jak wziąć mastera?
wysłano z domowego tripoda
Wpiąć ;)
wysłano z domowego tripoda
Na razie nie martw się masterem zrób pomiary i później będziemy się martwić. 99% awarii org zamka to upalony silniczek a sterowanie (otwarty , zamkniety po przekręceniu kluczyka) jest sprawny i nie trzeba kombinować,
Nie wiem kolego jak jest z masterem kolega na forum taki zakładal może Ci podpowie. Ja mam slave. Ale tak jak kolega pisze najpierw rozbierz i oblukaj.
Moze ktos pomoze, zamontowalem wszystkie silownik slave i jeden master, wszedzie i tak po 2 przewody. Jeden zolto-czarny i jeden zielono-zolty, byly obok siebie. Zamki wszystkie sie zamykaja i otwieraja 7 razy. Auto jest zamkniete, kiedy probuje otworzyc to znowu 7 razy to samo i sa zamkniete. Moze zle podlaczylem te przewody ?
Cześć, dziwny przypadek... Na początku siłownik master podłącz jak slave(tylko 2 przewody) i sprawdź jak działa(z pilota). jeśli to nie pomoże to problem zapewne jest głębszy i dotyczy sterownika centralnego zamka( pod 3 światłem stopu lub przekaźnika żółtego pod ICS) dwa ostatnie przypadki najlepiej sprawdzić przez podmianę na sprawny. na początek zrób z mastera slave i zobaczymy co bezie, pozdrawiam i powodzenia!!!
Mam zrobiony z mastera slave, nie dziala mi pilot wiec tylko moge zamkiem krecic. Przekaznik jest delikatnie zasniedzialy ale wyczyscilem go, jutro podjade na szrot wymienie i zobacze czy to pomoze. W przednim zamku sa wgl 2 wtyczki. A jak podlaczyc mam mastera oprocz tych dwoch przewodow to nie wiem :)
Najlepiej rozwiązaniem jest aby sterowanie otwarty zamknięty było realizowane ze starego zamka a ryglowanie z nowego siłownika wtedy nie ma problemów. Podłączenie siłownika master bezpośrednio do instalacji alfy to spory problem (myślę tu oczywiście o 5 przewodach)
Dokładnie jak piotrek pisze. Ja tak zrobiłem podłączyłem slave tylko do kabli sterujących i nie mam żadnego problemu. Jeden z kolegów podłaczył mastera podobno ale nie wiem czy kompletnie czy też tylko sterowanie plus minus i tak stary zamek nadal steruje resztą wtyczka zostaje w starym siłowniku wycinasz tylko dwa kable od sterowania.
Więc tak mam to podłączone, jak na zapożyczonym zdjęciu:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=132370&stc=1
W zamku mam dwie kostki, ta u góry jak ją odłącze to wtedy sygnał się nieprzesyła do innych siłowników. Znaczy się nic nie reaguje oprócz tego zamka.
W tej kostce na dole mam to podłączone dokładnie tak jak na zdjecie. Te 3 kable są wolne.
Problem jest taki, że wszystkie drzwi się zamykają po przekreceniu zamka i od razu otwierają, i tak równo 7 razy. Są zamknietę, gdy próbuję otworzyć to zamek znowu 7 razy świruję, po czym okazuje się że dalej zamknietę, ale gdy za 3 razem przekręce to tylko te drzwi się otwierają.
Pilot mi nie działa :( chyba rozkodowany, świeci tylko czerwona dioda.
Nie mam pomysłu, jutro podmienię ten przekaźnik, może to on jest walnięty.. Nie wiem, wszystkie siłowniki wymienione i drugi dzień bez boczków jeżdze :p