Jeden z najbardziej polecanych fachowców na forum http://www.cinsoft.pl/index.php Masz do niego 150 km ale myślę,że warto się do niego wybrać. Gość bardzo dobrze zna wszelkie bolączki 159
Printable View
Jeden z najbardziej polecanych fachowców na forum http://www.cinsoft.pl/index.php Masz do niego 150 km ale myślę,że warto się do niego wybrać. Gość bardzo dobrze zna wszelkie bolączki 159
Adt tuning na Pięknej albo ECUProject. Albo skontaktuj się z @sdero, tylko musiałbyś kupić sobie mpps jeśli nie chcesz jechać do Krk :-) Cenowo każda opcja wyjdzie podobnie.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Na Paprotnej też polecili mi cinsoft z Gliwic, bo ponoć większość ich klientów tam jeździ, a we Wrocławiu niby nikogo nie znają.
Pytanie tylko czy skoro większość miejscowych woli jeździć aż do Gliwic, zamiast robić na miejscu to czy przypadkiem z tym EcuPoject i AdtTuning nie jest coś nie tak?
Ktoś ma jakieś doświadczenia ?
O tych wrocławskich tunerach słyszałem różne (i te mniej ciekawe też) opinie. Chciałem się do nich wybrać kilka razy na hamownię, ale nigdy czasu dla mnie nie mieli ;-) wyłączenie EGR to chyba nie jest big deal, ale... Zawsze lepiej oddać auto w ręce specjalisty :-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
No tak, tylko za wyłączenie EGR 450zł, to zastanawiam się czy nie lepiej dać już 1400 i zrobić od razu chiptuning - tylko nadal nie jestem przekonany do tego czy moje 8V jest stworzone do pokręcania do 150 czy 160KM...
Z drugiej strony właśnie zakupuję felgi 18" i to już przy 120km może być ciężko jeździć - POMOCY! :D
W Cinsofcie tak mi powiedział za programowe wyłączenie EGR - za mało/ za dużo?
W tej udanej skrzynie ledwo co wymieniłem wszystkie łożyska bo się rozsypała - ponoć znany problem w tym modelu (za duże łożyska na 6 biegów i często się sypie jak na wysokich biegach się przyspiesza) - takie info dostałem od mechanika po tym jak auto lawetą musiałem ściągać nie mogąc wrzucić żadnego biegu...
W sumie to przez telefon ten Marcin z Cinsoftu powiedział, że najpierw zrobi pełną diagnozę stanu mojego auta (turbosprężaki, sprzęgła itp.) żeby zobaczyć w jakim są stanie i czy jest sens zmieniać oprogramowanie - jak coś będzie nie tak to powiedział, że odmawiają "podkręcania" i to mnie dość mocno przekonało do spróbowania :)
Polecasz marcingoleniow ?
Myślę, że jak Ci sprawdzą osprzęt i okaże się ok to warto. 150 kucyków to według mnie optymalna moc do tej wagi auta.
Marcin z Cisoftu to fachowiec. Już o tym pisałem ale w jednym z ostatnich numerów Auto Świata współpracował przy tworzeniu artykułu o rozsądnym podkręcaniu mocy w samochodach.
Dodano po 4 minutes:
Co do przyspieszania na wysokich biegach to warto stosować zasadę, że ciśniemy jak mamy przynajmniej 2000 obrotów do 3000 i więcej i dopiero zmieniamy bieg na wyższy.