Teoretycznie nie powinien. Natomiast mi ostatnio wywaliło 404 wykasowałem i było ok. Dzisiaj znowu wywalił 404:)
Printable View
Teoretycznie nie powinien. Natomiast mi ostatnio wywaliło 404 wykasowałem i było ok. Dzisiaj znowu wywalił 404:)
To tak, zaślepiłem EGR tą blaszką z dziurkami.
Auto jakby to powiedzieć.. Przestało mniej dymić i lżej idzie do tych niecałych 2000rpm, Ale planuję spróbować zaślepić jeszcze przy samych kolektorze i zobaczyć co się będzie działo.
Jak zdemontować w ogóle ten kolektor w ogóle ? Chciałbym go całego wyczyścić. I opłaca się go ściągać ? Wymieniam rozrząd teraz także byłoby ok.
Ale przeraża mnie jego demontaż bo nie wiem jak się za to zabrać.
Ktoś pomoże ?
Gonzo, tak w ogóle ty masz Cf3 ? zaślepiłeś po całości bez dziurek i jest ok ?
Tak mam cf3. Zaślepka pełna. Przy zaślepianiu wyczyściłem cały egr. Od stycznia tak jeżdżę i dopiero teraz zaświecił się błąd.
Wedlug mnie to nie wina samego zaślepienia. Przypuszczam, że egr może się przycinać w określonych zakresach i dlatego komunikat o błedzie. Jak znajde czas rozbebesze go i wyczyszcze jeszcze raz, albo będę kaswoał błedy tylko:) U mnie nie ma żadnych negatywnych objawów po zaświeceniu checka.
I co wy na to? Poświecił 2 dni i sam zgasł:)
gonzo, Gdy zaślepiłem EGR OD dołu tam gdzie wchodzi w elektrozawór i dałbym np teraz pełną zaślepkę w te rurki z identycznymi końcówkami będzie ok ? :))